Kars'ta Siber Suçlarla Mücadele Sürüyor!

Kars'ta Siber Suçlarla Mücadele Sürüyor!

Günümüzde, sadece iş hayatımızda değil, eğitim, ev yaşamı, sosyal yaşam gibi birçok alanda bilgisayar ve internet kullanımı hayatımızda yoğun bir şekilde yer almaya devam etmekte.

Kars'ta Siber Suçlarla Mücadele Sürüyor!

Günümüzde, sadece iş hayatımızda değil, eğitim, ev yaşamı, sosyal yaşam gibi birçok alanda bilgisayar ve internet kullanımı hayatımızda yoğun bir şekilde yer almaya devam etmekte. Şimdiden bütünleşik bir yaşam aracı olan bilgisayar ve internet, sadece yetişkinlerin değil çocuklarımızın da yaşamı algılama ve yaşama katılma biçimlerini belirlemeye başladı. Bilgisayarlar ve internet çocuklarımız için yeni fırsatlar ve faydalar getirmekle birlikte, çok ciddi boyutlarda tehlikeler de içermekte. Bu nedenle, çocukların güvenli internet kullanımı için dikkat etmemiz gereken bazı hususlar olmalı.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılan çalışmalar sonucu 2013-2014 eğitim öğretim yılı ilk dönemi içerisinde lise öğrencilerine yönelik “Güvenli İnternet Kullanımı” konulu seminerler verildi. Kars’ta Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Alpaslan Anadolu Lisesi, Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Gazi Kars Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Teknik ve Kız Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesinde eğitim öğretim gören öğrencilere, planlanan tarihlerde eğitimler verildi.

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI SEMİNERİ İSTATİSTİKİ VERİLER

EĞİTİM VERİLEN OKUL ADI     EĞİTİM TARİHİ      EĞİTİM VERİLEN

ÖĞRENCİ SAYISI

TİCARET MESLEK LİSESİ                                   27.11.2013      180

ALPASLAN ANADOLU LİSESİ              05.12.2013      90

CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ        12.12.2013      90

HÜSNÜ ÖZYEĞİN ANADOLU LİSESİ  18.12.2013      60

FEN LİSESİ                                                 26.12.2013      120

GAZİ KARS ANADOLU LİSESİ              03.01.2014      60

ATATÜRK AND. TEK. VE KIZ MES.L.  02/06.01.2014 280

TOPLAM                                                                              880

Proje kapsamında, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personelince, il merkezinde bulunan 7 lisede öğrenimlerine devam eden toplam 880 öğrenciye yönelik 27 Kasım 2013- 06 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen seminerlerde;

-Çocuklar, ergenler ve gençler için güvenli internet kullanımı konusunda bir farkındalık oluşturulması sağlandı,

-Bilgisayar ve sanal ortamın sağlıklı ve bilinçli kullanımını ile birlikte   İnternet ve sosyal ağların faydaları, zararları ve sanal ortamdaki muhtemel tehlikeler hakkında bilgilendirme yapıldı,

-Bilgisayar ve sanal ortamın çocuk ve gençlerimiz üzerindeki fiziksel, psikolojik olumsuzlukları anlatıldı,

-İnternet (Sanal ortam) üzerindeki siber suçlar (dolandırıcılık, oyun siteleri, şantaj, tehdit, kişisel bilgilerin ele geçirilmesi vb.) ve cezai müeyyideleri ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Ayrıca, seminerlere katılan öğrencilere verilen eğitim sonrası seminer içeriği ile ilgili broşürler dağıtılmış ve okullara bilinçlendirici afişler asıldı.

Emniyetten konula ilgili yapılan açıklamada ise, “Kars Emniyet Müdürlüğü olarak, internet ortamında mağduriyetlerin yaşanmadan önce, gerekli tedbirlerin alınması ve bilinçli olunması yönünde farkındalık yaratmak amacıyla, il merkezi ve ilçelerimizde bulunan okullarda benzer seminerlerimiz devam edecektir.” denildi.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler