Kars'ta “Sıcak Yuva Tok Karın” Projesi Devam Ediyor

Kars'ta “Sıcak Yuva Tok Karın” Projesi Devam Ediyor

Kars Belediyesi tarafından “Sıcak Yuva Tok Karın” sloganı ile yola çıkılan evde yaşlı bakım hizmetleri devam ediyor.

Burkay KORTAĞ / KARS MANŞET

Proje kapsamında bakımları yapılan vatandaşları, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Çağraşan, Meclis Üyesi Şerife Sıdıka Ertaş, evde bakım hizmetini yürüten Pınar Öztürk evlerinde ziyaret etti. Ziyaret esnasında bakımları yapılan vatandaşların eksiklikler tespit edilerek bu yönde çalışmalar yerinde denetlendi.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Çağraşan proje kapsamında 32 bakıma muhtaç yaşlı ve kimsesiz vatandaşımıza evde yaşlı bakım hizmeti kapsamına temizlik, sağlık ve bakım hizmeti sunulmakta olduğunu söyledi. 

3 kadın 3 erkek olmak üzere toplamda 6 belediye görevlisinin, bu kapsamda hizmet verdiği söyleyen, Çağraşan: “Yardıma muhtaç vatandaşlara tamamen belediye tarafından finanse edilerek hizmet vermektedir. Günlük bir kadın bir erkek grup ile 2 eve gidilmekte kişisel bakım ve ev temizliği yapılmaktadır. Çarşamba günleri kurum aracımız ve personelimiz refakatinde hastane hizmeti ile Salı ve Perşembe günleri heyet için başvurular yapılmaktadır. Aynı zamanda engel durumları olan vatandaşlarımızın kurumlarda yapılması gereken işlemleri kurum aracımız ve personelimiz tarafından yapılmakta ve takipleri sağlanmaktadır. Yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç olan ailelere başvuruları halinde yerlerinde tespit yapılarak Kars Belediyesi olarak yardımcı olmaya devam edilecektir.” dedi. 

karsta-“sicak-yuva-tok-karin”-projesi-devam-ediyor-(1).jpgkarsta-“sicak-yuva-tok-karin”-projesi-devam-ediyor-(2).jpgkarsta-“sicak-yuva-tok-karin”-projesi-devam-ediyor-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler