Kars'ta Sigara Denetimleri Sürüyor

Kars'ta Sigara Denetimleri Sürüyor

Mehmet Kan, yaptığı açıklamada, 2009 yılında kapsamı genişletilen sigara ve tütün ürünlerinin kapalı mekanlar da kullanılmasıyla ilgili yasak kapsamında Kars'ta bugüne kadar 3 binin üzerinde kontrol gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Gelen ihbarlar üzerine il genelinde 2012 yılında özel hukuk kişilerine ait kamu hizmet binalarında da kontrol gerçekleştirildiğini ifade eden Kan, "Bu yıl da denetimlerinin aralıksız sürdüğünü açıkladı. Sağlık bakanlığı, tütünle mücadele faaliyetleri kapsamında ihbar ve şikâyetlerin değerlendirilmesi, rutin denetimlerin anlık olarak takibi ve raporlanmasını sağlamak amacıyla tablet PC dönemi başlattı.
 
Bu kapsamda Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi hazırlandı. Ankara'da gerçekleştirilen pilot uygulama sonrasında, ülke genelinde kullanıcı eğitimleri verildi.
 
Eylül ayı içerisinde de DHSDS kapsamında kullanılan tablet bilgisayarların dağıtımı yapıldı. Bu kapsamda tabletlerden biride Kars’a gönderildi. Yurt genelinde ise, tüm illere toplamda bin 235 tablet ulaştırıldı. GPS ve GSM/GRPS teknolojilerinin kullanıldığı sistem ile denetim ekipleri sayısal haritalar üzerinden izlenecek. Ekiplerin acil durum uyarıları, ihbar kayıtları iletilecek ve raporlanacak.



Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler