Kars’ta sokak hayvanları unutulmadı

Kars’ta sokak hayvanları unutulmadı

Kars Belediyesi, Kovid-19 salgını nedeniyle hafta sonları uygulanan 56 saatlik sokak kısıtlaması süresince aç kalan sokak hayvanlarını unutmuyor.

Tacettin DURMUŞ 

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatlarıyla; belediye ekipleri hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı şehir merkezinde aç kalan sokak hayvanları için birçok noktaya mama, yem ve su bıraktı.

Böylece aç kaldıkları için saldırganlaşan sokak köpeklerinin olası tehlikesi de ortadan kaldırılmış oluyor.  Şehrin her noktasında bulunan özellikle sokak köpekleri sokak kısıtlaması süresince kapalı olan işyerleri nedeniyle beslenme sorunu yaşıyor. Bu nedenle aç kalan sokak hayvanları, Kars Belediyesi ekipleri ile bazı hayvan severler tarafından düzenli olarak doyuruluyor. Ekipler ve bazı hayvan severler, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan cadde ve sokaklarda bulunan noktalara yiyecek bırakıyor. Bu noktalara bırakılan yiyecek ve mamaların çevre kirliliği oluşturmamasına da özen gösteriliyor. Ayrıca yem ve yiyecekler bu noktalara bırakılan özel mama kaplarına bırakılıyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler