Kars’ta sömestr tatili başladı

Kars’ta sömestr tatili başladı

Kars’ta, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 624 okulda, eğitim gören, 66 bin 214 öğrenci ile 3 bin 713 öğretmen, düzenlenen törenle 15 günlük yarıyı tatiline (sömestr tatili) girdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Türkiye genelinde, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, yarıyıl tatili dolayısıyla karne aldı. Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da öğrenciler yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı. Kars’ta ilk karne dağıtım töreni, Yolaçan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda gerçekleşti.

Öğrencilere kendisinin ilk kez karne verdiğini belirten Vali Türker Öksüz gazetecilere açıklamalarda bulunarak, “Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrencilerimizle birlikte karne dağıtımına katılınca insan eski kendi çocukluğuna gidiyor. Karne günleri çok heyecanlı günlerdir. Çünkü belli bir süre çalışıyorsunuz ve onun karşılığını görüyorsunuz. Dolayısıyla insan için, insan hayatı için ilkokul dönemi de, ortaokul dönemi de bu karne heyecanının en fazla yaşandığı dönemlerdir. Onun için bende çocuklarla hem eski öğrencilik yıllarıma gitme fırsatı yakaladım. Hem de onlarla olmaktan çok mutlu oldum. Bu öğrencilerimiz pırıl pırıl, hakikaten ilimizde geleceğe hazırlamak durumunda olduğumuz neslimizin evlatları. Tabi öğrencilerimize karşı çok büyük sorumluluklarımız var. Ülke olarak, toplum olarak onları hayata en güzel şekilde hazırlamamız lazım. Eğitmemiz aynı zamanda, öğretmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Velilere de seslenen Vali Öksüz, çocukların bu tatil boyunca istediklerini yapmalarına izin vermelerini istedi.

İlk kez karne alan 1’nci sınıf öğrencileri Yoldaş Ahmet Salgar, Emirhan Samar ve Muhammet Saday da karne alacakları için heyecanlı olduklarını belirterek, tatilde kitap okuyacaklarını, arkadaşlarıyla oynayacaklarını ve bol bol uyuyacaklarını söylediler.

Düzenlenen karne törenine Vali Türker Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve milli eğitim müdür yardımcıları, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, daire müdürleri ile öğrenciler ve veliler katıldı.

kars’ta-somestr-tatili-basladi-(5).jpgkars’ta-somestr-tatili-basladi-(4).jpgkars’ta-somestr-tatili-basladi-(6).jpgkars’ta-somestr-tatili-basladi-(7).jpgkars’ta-somestr-tatili-basladi-(3).jpgkars’ta-somestr-tatili-basladi-(1)-001.jpgkars’ta-somestr-tatili-basladi-(2)-001.jpgkars’ta-somestr-tatili-basladi-(10).jpgkars’ta-somestr-tatili-basladi-(1).jpgkars’ta-somestr-tatili-basladi-(2).jpgkars’ta-somestr-tatili-basladi-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler