Kars’ta spor turu

Kars’ta spor turu

KARS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK FAALİYET

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ
Cumhurbaşkanlığımızın 2. Yüz Günlük İcraat programı kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesindeki havuzların daha aktif olarak kullanılması, ilkokulda okuyan öncelikle 3. ve 4. Sınıf öğrencilerin Beden Eğitimi ve Oyun Dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla İlimiz Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda 27 Kasım 2018 tarihinden itibaren "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında Antrenörlerimiz tarafından ilkokul 3. ve 4 sınıf öğrencilere yönelik Yüzme eğitimi verilmeye devam edilmektedir.

OKUL SPORLARI
2018-2019 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI KASIM AYI MÜSABAKA TAKVİMİ
Basketbol
Gençler A (Kız-Erkek) 3-4-5-6-7Aralık 2018 09:30 İsmail Aytemiz Spor Salonu 30 Kasım 2018 14:00
Futbol
Gençler A (Kız-Erkek) 3-4-5-6-7 Aralık 2018 09:30 Halitpaşa Sentetik Futbol Sahası 29 Kasım 2018 14:00
Voleybol
Gençler A (Kız-Erkek) 04-05-06-07-10-11-12-13-14 Aralık 2018 09:30 Kars Merkez İmam Hatip Ortaokulu 03 Aralık 2018 14:00
FUTSAL
2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Futsal müsabakaları sona ermiştir. Müsabakalarda dereceye giren takımlarımız aşağıda belirtilmiştir.

DERECELER:
DERECESİ TAKIMIN ADI KATEGORİ
1. SARIKAMIŞ SPOR LİSESİ KIZLAR
2. SUSUZ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ KIZLAR
3. ARPAÇAY ANADOLU LİSESİ KIZLAR
4. FAİK-FİKRÎYE TORUNOĞULLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KIZLAR
1. DİGOR ANADOLU LİSESİ ERKEKLER
2. HÜSNÜ ÖZYEĞİN ANADOLU LİSESİ ERKEKLER
3. FİNAL TEMEL LİSESİ ERKEKLER
4. KARS FEN LİSESİ ERKEKLER

GENÇLİK MERKEZİ DİNİ İLİMLER ATÖLYESİ
Kalbin şifası Kur’an okumaktır.” (Hz. Ali) Kur'an-ı Kerim'i tecvidli okuma dersimiz Dini İlimler Atölyesi kapsamında devam ediyor

Okul İdarecileri ve Temsilci Gençler ile Gençlik Merkezimizin 2019 Yılı İçerisindeki Faaliyetleri Toplantısı: Merkez Lise ve Üniversitelerde okuyan Temsilci Gençlerle ve okul idarecilerimizle kahvaltıda bir araya geldik. Gençlik merkezimizi tanıtarak, yıl boyunca birlikte yürüteceğimiz faaliyetler üzerine konuştuk.

SANAL HAYATTA KAYBETTİĞİMİZ GERÇEKLER
İnternet bir nimet olduğu kadar aynı zamanda da tehlike arz ediyor. Doğruluğuna bakmadan bir video ve resim karesi inanılmaz şekilde yayılıp, inanılmaz bir deformasyona, manipülasyona yol açabiliyor. İnternet ve sosyal medyayı kullanırken; kendimizi, bir başkasını mağdur etmeden doğru kullanarak o tuzaklara düşmememiz gerekmektedir. Ölçülü Köyü Şehit Turgay Salgar Ortaokulundaki gençlerimize, cep telefonlarına belirli bir programla indirilerek oynanan şiddet içerikli savaş, silah, mınecraft vb oyunların ve ayrıca youtube de yayınlanan bazı videoların gençlerin ve çocukların bilinçaltında yarattığı etkilerden bahsettik

KİŞİSEL GELİŞİM ATÖLYESİ Kişisel Gelişim Atölyesi kapsamında söylediğin şey kadar nasıl söylediğin de çok önemli, Gençler ile Diksiyon ve Hitabet konusunu konuştuk.

SOSYAL BİLİMLER Ve DEĞERLER ATÖLYESİ
• 15 Temmuz Darbesi ve sonrasında yaşanan olayları ile ilgili gençlerle konuştuk.
• İslam Kültür ve Medeniyet konusuna giriş yaparak kültür ve medeniyet kavramlarından bahsettik.
• Değerler Atölyesi kapsamında ''İslam Kültür ve Medeniyetinde Sosyal Hayat'' konumuzu gençlerimizle konuştuk ve günümüzde ki sosyal hayat kavramıyla mukayese ettik.
• İnsanlara verilen şeylerden en hayırlısı, güzel ahlaktır. Sosyal medyada yapılan paylaşımların ahlaki değerlerimizi nasıl etkilediği ile ilgili hasbihal ettik.

SAĞLIKLI YASAM VE SPOR ATÖLYESİ
Büyük değişimler küçük bir dokunuşla başlar. Bizler de genç kardeşlerimize Bağımlılık ve Davranış Bozuklukları ile ilgili sunumlar yaptık, farkındalık yaratmaya çalıştık. Davranış Bozuklukları ve Bağımlılık hastalıktır ama tedavi edilebilir hastalıklardır.

KİTAP OKUMA HALKALARI PROJESİ
Kitaplar uygarlığa yol gösteren ışıklardır. Şehit Okan Koç İmam Hatip Ortaokulunda 6 tane okuma halkası oluşturarak Kitap Okuma Halkaları projesi kapsamında Gönüllü Liderimiz ve temsilci gençlerimizle birlikte ilk kitaplarımızı dağıttık. Fevzi Paşa Ortaokulunda kitap okuma halkalarımızı oluşturmaya başladık gönüllü liderimiz ve temsilci gençlerimizle birlikte kitapları dağıtıp 5 tane kitap okuma halkası oluşturduk. Okuma halkalarımızı yeni yol arkadaşlarımız olan Kars Ölçülü Köyü Ortaokulunda da temsilci gençlerimizin de katılımıyla başlatmış olduk.

GENÇ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
Sınav sonunda topladığımız kalem setlerini Genç Dönüşüm kutularında biriktirip, ihtiyacı olan Halefoğlu Köyü Cumhuriyet Ortaokulunda ki öğrencilere okuldaki temsilci gençlerimizle birlikte dağıttık. Bu proje ile birlikte, çöpe giden kalem, silgi ve kalemtıraşı ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırmış olduk

İNOVASYON ATÖLYESİ
İnovasyon, farklı bir kültür ve anlayış gerektirir. Bu farklı kültür ve anlayış, geniş bir vizyona sahip, değişime ve gelişmeye açık bireylerle oluşturabilir. İnovasyon Atölyesi çalışmamız Alpaslan Anadolu Lisesinde "İnovasyon Kültürü" konusuyla devam ediyor.

GÜZEL SANATLAR ATÖLYESİ
Gençlik merkezimize gelen gencimizle karakalem çalışması yaparak, gölgeleme tekniği üzerinde çalıştık.

GENÇLERİN İYİLİK AĞACI
Yenişehir Ortaokulunda öğrenim gören minik kardeşlerimizin istedikleri şekilde yüzlerini boyayarak tebessüm etmelerini sağladık. İyilik yapma, yaşama en derin anlamı ve önemi veren bir özelliktir. Gençlerimize iyilik kutusu hazırlayarak "siz hangi iyilikleri yapmak isterdiniz?" diye sorduk ve onlarda güzel bir dünya için yapmak istedikleri iyilikleri yazıp kutuya attılar. Böylelikle iyilik ve merhamet hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler