Kars’ta su, kanalizasyon ve yol çalışmaları

Kars’ta su, kanalizasyon ve yol çalışmaları

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, çalışmaları yerinde inceledi

Başkan Bozkuş; ilin 10 ayrı yerinde devam eden içme suyu isale hattı, kaldırım ve yol yapım çalışmalarını; beraberindeki mühendisler ile birlikte yerinde gezerek incelemelerde bulundu.
Bozkuş, ilk olarak Digor Yolu TOKİ konutlarında devam eden yol yapım ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyerek kontrol mühendisleri ve belediye yetkililerinden bilgi aldı.
Bu bölgenin TOKİ’ye ait olmasına rağmen Belediye tarafından tamir ve bakımının yapıldığını belirten Başkan Bozkuş, “Bu bölgenin tamir ve bakımı belediyeye ait olmamasına rağmen yol ve kaldırımlarının bakım ve onarımını yapıyoruz. Bunun yanı sıra şehrin birçok yerinde de problemler var. Yalnız, vatandaşlarımız oldukça duyarsız. Şehre hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Bu sadece belediyenin işi değildir.” diye konuştu.
Öğretmenevi önünde yapılan kaldırım çalışmalarını da yerinde inceleyen Bozkuş, kaldırımların; üzerinden geçen ve park eden ağır vasıtalı araçlar yüzünden kullanılamaz hale geldiğini belirti.
Bozkuş, “Burada yapılan çalışmalarda aynı malzemeleri de kullanarak masraftan kaçınmış olduk. Tamamlandığında özellikle özel toplantıların yapıldığı Öğretmenevi çevresinin park sorunu da önemli ölçüde giderilecek.” dedi.
Bozkuş, Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan su isale hattındaki çalışmalarla ilgili de şunları söyledi:
“Burası şehrin 500’lük dediğimiz ve 50 santim çapındaki As-Pes boruları çıkartarak yerine polietilen borular döşediğimiz ana şebekelerinden birisidir. Şehrin birçok yerinde inşa işlemleri devam ediyor. Tüm bunlar tamamlandığında şehre su vereceğiz. Şu anda Paşaçayır, Havaalanı yolu üzerinde ve birçok noktada su isale hattı döşeme işlemlerimiz devam ediyor.” şeklinde konuştu.
Bozkuş, Belediye ile eş zamanlı çalışan Doğalgaz ve TEDAŞ yetkililerine de çağrıda bulunarak, ortaya çıkan hafriyatlarını kaldırmalarını istedi.
(TD-BA-S) KARS (KHA) – TACETTİN DURMUŞ

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler