Kars'ta Süt Ürünlerine İnceleme

Kars'ta Süt Ürünlerine İnceleme

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Vargın Boy, Kars'ta faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri üretim işletmelerinde incelemelerde bulundu.

Süt ve Süt ürünleri üretim yerlerinde incelemelerde bulunan Dr. Düzgün, işletme sahipleri ile süt sektörünün genel durumu ve yapılabilecekler hakkında fikir alış verişinde bulunarak yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Düzgün, 5996 sayılı kanun gereğince süt ve süt ürünleri üreten iş yerlerine ‘Onay Belgesi’ alma zorunluluğu getirildiğini, bu belgeyi alabilmeleri için işletmeleri modernize etmeleri gerektiği belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yapılan düzenlemelerin üretilen ürünlerin daha kaliteli ve sağlıklı olması amacını taşıdığını, bu geçiş sürecinin sorunsuz bir şekilde atlatılacağını sözlerine ekledi.

Dr. Hüseyin Düzgün; “Kars’ta üretilen kaşar ve gravyer peynirinin ülkemiz genelinde oldukça iyi bilinen ürünlerdir. Kars deyince akla Kars Kaşarı ve Grayver peynirinin geliyor. Bu ürünlerin üretiminin arttırılarak devam etmesi gerekiyor. Bundan sonra da işletme ziyaretlerimizin, gerek süt sektöründe gerekse ilimizin bir diğer önemli üretimi olan et sektöründe devam edecek” dedi.

a1.20130604154856..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler