Kars’ta tarihi binanın yanına yapılan ek bina yıkılıyor

Kars’ta tarihi binanın yanına yapılan ek bina yıkılıyor

Kars’ta tarihi binanın yanına ek olarak yapılan bina bakımsızlık ve ilgisizlik kurbanı oldu. Sıvalarının döküldüğü bina zamana direniyor. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kendi binasını koruyamıyor.

19'uncu yüzyıl sonunda Baltık mimari tarzında kilise binası olarak kullanılan binanın dış cephesindeki taş işçiliği özgün olan, çokgen şeklinde kesilmiş bazalt taşı, binaya ayrı bir görünüm kazandırıyor. Cumhuriyetin ilanından sonra Ziraat Bankası olarak kullanılan taşınmaz 1984 yılında restore edildikten sonra Anadolu Lisesi hizmet binası olarak kullanılmaya başladı. Şu anda İl Genel Meclisi ve Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü olarak kullanılıyor.

Kentin en işlek caddelerinden Haydar Aliyev ve İsmet İnönü Caddelerinin kesiştiği noktada bulunan bina ilgisizlik kurbanı oldu. Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kendisinin kullandığı binayı bile koruyamadığını ifade eden vatandaşlar, “Bu kadar ilgisizlik adeta pes dedirtti. Bakımsızlıktan binanın sıvaları dökülmüş bunu hiçbir yetkili görmüyor mu?” ifadesini kullandılar.

816c72b8-bef3-47e6-97be-959a53e6ec18.jpg

Kaynak:Mesut Adıgüzel

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler