Kars'ta Tiyatro Gösterisi

Kars'ta Tiyatro Gösterisi

Serhat Görme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü Derneği'nin “Karış Karış” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı

 

Görme engellilerin “Karış Karış” tiyatrosu
 
Serhat Görme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü Derneği’nin “Karış Karış” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. 3 görme engellinin de rol aldığı tiyatro oyununda görme engellerin karşılaştıkları sorunlar ele alındı ve asıl görme engelliliğin bakıp görmemek olduğu vurgulandı. AK Parti Kars Milletvekillerinin de izlediği “Karış Karış” büyük alkış aldı.
 
Görme engellilerin yaşamda karşılaştıkları sorunları bazen hüzünlü bazen komik skeçlerle anlatıldığı “Karış Karış” adlı tek perdelik tiyatro oyunu salonu tıka basa dolduran izleyicilerin beğenisine sunuldu.
 
Selim Akantürk’ın yazdığı oyunda kendisi de görme engelli Serhat Görme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü Derneği Başkanı Habib Sincar ve görme engelli iki genç de görev aldı.
 
AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı tolgahan Reis, Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, ve tiyatro severler katıldı
 
Serhat Görme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü Derneği Başkanı Habip Sincar, “Bu güzel günde yanımızda olup buralara kadar geldiğiniz için teşekkür ederiz. Aramızda bulunan bütün yönetici arkadaşlara çok teşekkür ederiz. Derneğimizin kuruluşundan bu yana bizden yardımlarını esirgemeyen Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlilerine ve Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin büyük katkısı olmuştur hepsine ayrıca teşekkür ediyoruz. Bütün kamu kuruluşuna, sendika yöneticilerine, Kars esnafına herkese çok sağ olsun var olsun.” dedi.
 
Sincar ayrıca, “Bugün bizler sizlere görme engelli insanların toplumda çevremizde nasıl ötekileştirildiğine dair duyguları sahnede hissettirmeye çalıştık. Toplum bu ötekileştirmenin farkında mı değil mi bilemiyorum. Umarım bu oyunu izledikten sonra sizde bir farkındalık olmuştur. Gözlerimiz görmüyor ama kulaklarımız diğer duyu organlarımız bu hayatın nabzını yokluyor. İnsanlar sadece engellilerde değil bu ötekileştirme duygusunu diğer kendilerinde olan herkeste birbirinde görüyoruz. İnsanlar ötekileştirme duygusu hep vardır. İnsanların birbirini ötekileştirmediği bir dünya olmalıdır. Buraya kadar geldiniz bizi mutlu ettiniz, sağlıkla, esenlikle, dostça kalın.” diye konuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler