Kars'ta Turizmin geleceği

Kars'ta Turizmin geleceği

Kars'ta 38'inci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye öğrencilere ödülleri verildi.

Kars Turizm İl Müdürlüğünün, Turizm Haftası nedeniyle düzenlediği Kültür ve Turizm konulu Resim, Afiş, Şiir, Kompozisyon, Fotoğraf ve Hikaye yarışmasında, dereceye giren öğrencilere ve okullara, ödülleri İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen bir törenle verildi.

Törene Vali Yardımcısı Hakan Alkan, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Kars Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Sahip olduğu tarihi, kültürel, coğrafi zenginliği ile Kars ilimiz her yıl daha fazla ziyaretçi ağırladığını vurgulayarak  “Bu sene 38’incisini kutlamakta olduğumuz turizm haftasının açılış programına teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. Dinamik bir sektör olan turizm, ekonomik kalkınmanın itici gücüdür. Ülkemiz tarihi, kültürel ve doğal değerler açısından önemli bir zenginliğe sahiptir. Aynı günde farklı iklim tiplerinin yaşandığı, denizlerle çevrelenmiş, eşsiz güzellikteki koyları, plajları, güneşi ve tarihi dokusu ile turizm çeşitliliği açısından oldukça geniş olanaklara sahip olan ülkemiz, dünya insanlarında ülkemizde tatil yapma arzusu uyandırmaktadır.”dedi.

Kars’ın turizm açısından gerçekleştirilen atılımlarla başta Kafkaslar olmak üzere dünya turizmi içerisindeki yerinin ve öneminin giderek artmakta olduğuna da vurgu yapan Müdür Doğanay, “Sahip olduğu tarihi, kültürel, coğrafi zenginliği ile Kars ilimiz her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Kars, tüketicinin değişen profiline bağlı olarak oluşan pazarlarda yeni taleplere karşılık verebilecek potansiyele sahip bir şehirdir. Kars, artık turizmde marka bir şehirdir ve pazarlarda yeni talepleri de karşılayabilecek potansiyele sahiptir. Muhteşem doğa zenginliğimiz, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirasımız, turizm sektöründeki yatırımlarda hızlı artış Kars’ımızı parlayan bir marka haline getirmiştir. Buna bağlı olarak son yıllarda ilimiz turizminde önemli gelişmeler ve buna bağlı olarak ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayılarındaki artışlar gözlenmektedir.

Kars Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan yayın, broşür ve kataloglar aracılığıyla ve müdürlüğümüzün katıldığı EMİTT Fuarı gibi çeşitli etkinliklerle Kars’ın somut ve soyut kültürel ve turistik değerlerinin tanıtım çalışmaları yapılmıştır ve bu tanıtım çalışmalarına her fırsat ve zeminde devam edilecektir. İlimizde, tarihi ve kültürel değerleri hiçbir kirliliğe uğramamış doğal değerleri ile kış sporları merkezi ve diğer turizm çeşitleri önemli bir ürün destinasyonu oluşturmaktadır.

İlimizin, irili ufaklı dağları, Çıldır Gölü, Sarıkamış Ormanları ve Kuyucuk Gölünün oluşturduğu doğal değerleri gezilip görülmeye değer yapılardır. İlimiz, yayla turizmi, traking, atlı doğa yürüyüşü, sportif olta balıkçılığı, çiftlik turizmi, kuş gözlemciliği, av turizmi gibi eko turizm çeşitlerinin ileriye dönük gelişimine müsait önemli bir potansiyele sahiptir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Valiliği ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından başta ilin tanıtımı olmak üzere, yörenin turizm gelirlerinin artırılması, tarihi dokunun korunması ve tarihi yapıların restorasyon çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir” şeklinde konuştu.

Doğanay’ın konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri ve ödül alan okulların müdürlerine de plaketleri protokol mensupları tarafından verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler