Kars’ta “Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği  Kızılay Anaokulu” açıldı

Kars’ta “Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Kızılay Anaokulu” açıldı

Başbakanlık himayesinde Türk Kızılayı İstanbul ve Kars Şubelerinin girişimleri ile yapılan “Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği 3 derslikli Kızılay Anaokulu” görkemli bir törenle açıldı.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

Mehmetçik İlkokulu bahçesindeki açılışa Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan  telekonferans ile katıldı.

Başbakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmasında, Türkiye'deki okul öncesi eğitimin son 15 yılda 4-5 kat arttığına dikkat çekti.

“81 il 81 Anaokulu” projesinin sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Yıldırım, eğitime ve insana yapılan yatırımın dünyadaki en anlamlı ve dönüşü fazla olan yatırım olduğunu söyledi.

“Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği  3 derslikli Kızılay Anaokulu” Başbakan Yıldırım’ın telekonferans sistemi ile bağlanmasıyla açılışı gerçekleştirilerek eğitime başladı.

Açılış, Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta,  Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kızılay Kars Şube Başkanı Necati Dallı, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç ve davetliler tarafından yapıldı.

kars’ta-“turkiye-azerbaycan-kardesligi--kizilay-anaokulu”-acildi-(1).jpgkars’ta-“turkiye-azerbaycan-kardesligi--kizilay-anaokulu”-acildi-(2).jpgkars’ta-“turkiye-azerbaycan-kardesligi--kizilay-anaokulu”-acildi-(3).jpgkars’ta-“turkiye-azerbaycan-kardesligi--kizilay-anaokulu”-acildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler