Kars'ta Üniversite Öğrencilerinin Kiralık Ev Çilesi

Kars'ta Üniversite Öğrencilerinin Kiralık Ev Çilesi

2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Kars’a gelen üniversite öğrencileri bütçelerine uygun kiralık ev bulmakta zorlanıyor.

Yurtlara yerleşemeyen öğrenciler, kentte sabahtan akşama kadar kiralık ev arıyor. Kiraların bin lirayı bulduğu Kars’ta, bütçelerine uygun ev bulamayan öğrenciler, kara kara düşünüyor.

Kars’ta başka illerden gelerek üniversite okuyan öğrenciler, ev sahiplerinin kendilerine hiç şans tanımadığını, evlerine tek fiyat verdiklerini, pazarlığa yapmadıklarını belirterek, ev sahiplerinden insaflı olmalarını istediler.

Ev kiralarının 750 ile 1000 TL. Arasın da değiştiğine dikkat çeken öğrenciler, yetkililerden kamuya ait ve kullanılmayan binaları kendilerine kira karşılığı açmaları gerektiğini vurguladılar.

Kars’ta ev kiralarının geldikleri illere göre çok yüksek olduğunu ifade eden öğrenciler, aylık bin liraya tuttukları 1 artı 1 dairinin kira kontratının ise mülk sahibi tarafından 300 lira olarak gösterildiğine dikkat çektiler. Yetkililerin bu konun üzerine gitmesi gerektiğinin altını çizen üniversite öğrencileri, “Kars her anlamda çok pahalı bir şehir. Mecbur olduğumuzu bildikleri için ev sahipleri tek fiyat çekiyor. Sanki kendi aralarında anlaşmışlar. Bizde mecburen 4 arkadaş bir araya gelip bir ev tutuyoruz” dediler.

Bazı arkadaşlarının maddi durumlarından dolayı kayıtlarını dondurduklarını belirten öğrenciler, yurtlara yerleşemedikleri için ev tutmak zorunda olduklarını kaydettiler.

Öte yandan Kars’ta, ev kiraları 750 ile 1000 lira arasında değişiyor. Sobalı evlerin aylık kirası ise yerine 350 ile 500 lira arasında değişiyor. Kars’ta, okuyan bir öğrencinin toplam masrafı bin 400 lirayı buluyor. iha

Önceki ve Sonraki Haberler