Kars’ta uyarı dönemi bitti, ceza kesilecek!

Kars’ta uyarı dönemi bitti, ceza kesilecek!

Kars’ta, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, önlemlerini artıran İl Pandemi Kurulu ve Hıfzıssıhha Kurulunun 282'nci maddesi uyarınca idari cezası kesilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 18 Haziran’da 81 il valiliklerine gönderdiği talimat doğrultusunda uyarı dönemi bitti, idari ceza uygulanacak.

Bakanlık, kural ihlali yapanlara 4 gün boyunca uyarılıp bilgilendirme yaptıktan sonra bugünden itibaren maske takma zorunluluğuna uymayanlara 900 lira idari para cezası uygulanmasını istedi.

Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Faikbey Caddesi, GAMP Caddesi, Atatürk Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Dr. Metin Sözen Caddesi, Ordu Caddesi, Şehit Yusufbey Caddesi ve Halitpaşa Caddesinin tamamı ile Ortakapı Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Merkez Mahallesi Hapan mevkisinde 3 Haziran 2020 tarihi itibarıyla ağız ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske takmanın zorunlu hale getirilmişti.

Maske takma zorunluluğuna uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecek.

Ayrıca tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile etkili bir şekilde mücadele etmek ve alınması gereken tedbirler kapsamında Valilik tarafından il merkezinde 25 kişilik bir bilgilendirme ve denetim ekibi oluşturuldu. Denetimlere başlayan ekipler, il merkezindeki lokanta, restoran, kuaför, bakkal, market, manav, fırın, eczane ve gıda üretimi yapan işletmelerde denetimlere devam ederken, aynı zamanda işletme sahibi ve personellerine koronavirüs tedbirlerinin yer aldığı bilgilendirme broşürlerini dağıtıyor. Ekipler, özellikle yaptıkları denetimlerde sosyal mesafeye ve maske-eldiven kullanımına dikkat edilmesi, çalışanların ve müşterilerin ürünlere asgari düzeyde temas etmeleri ve işyerlerinde hijyen kurallarına uyulması konularında hem bilgilendirme hem de uyarılarda bulundu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler