Kars'ta Uzman Hekim Sayısı 9 Kat Arttı!

Kars'ta Uzman Hekim Sayısı 9 Kat Arttı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "2002 yılında Kars’ta 30 uzman hekim vardı, hepsi bu kadardı. Bugün uzman hekim sayımız 270’lere dayandı. Yaklaşık 9 kat fazla uzman hekimimiz var." dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan karayoluyla bugün Erzurum’dan Kars’a geldi.

Kars Valiliği şeref defterini imzalayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte gazetecilere açıklama yaptı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a Harakani Diyarı olan Kars’a hoş geldiniz diyerek, “Bu bina Kazım Karabekir’in karargah olarak kullandığı bir bina. Bina malumu olduğunuz üzere Ganub-i Garbi Kafkas Hükümetinin de Parlamento binası olarak bir müddet kullanılmış, bizim yine Doğu sınırlarımızı belirleyen Kars Antlaşması da bu binada imzalanmış o yüzden tarihi bir değeri var. Biz sizi heyecanla bekliyorduk, sağlıkla ilgili yatırımlarımız var, o yatırımlarla ilgili çalışmalarımızı, hazırlıklarımızı yaptık sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda ben tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise bugün ülkenin her yerinde olduğu gibi Erzurum’a da yapılacak olan yatırımları masaya yatırdıklarını ifade ederek, “Bakanımız sağ olsun Sağlık Bakanı olarak geriye dönük süreç çok uzun olduğu için Kars’ın sağlıkla ilgili problemlerini, beklentilerini, çözümlerini, yaptıklarını ve yapacaklarını elbette ki bizden çok daha iyi biliyorlar. Kars için söylüyorum, sağ olsunlar buradaki projeleri de, çalışmaları da biliyorlar ama bir de yerinde görüp istişare edelim dediler. O yüzden müteşekkiriz değerli Bakanım tekrar hoş geldiniz.” diye konuştu.

İnsanın hafızasının 2002 yılına gittiğini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “AK Parti olarak 2002 Kasım’da iktidara geldiğimiz ilk günlere insanın hafızası gidiyor. Burada Salahattin bey var, hekimliği doğrultusunda Kars’ın ve bölgenin sağlık durumu nasıl onu çok iyi bilen bir kardeşimiz. 2002 yılında Kars’ta 30 uzman hekim vardı, hepsi bu kadardı. Şehrin içi ve ilçeleri bu 30 uzman hekime emanetti. Bugün uzman hekim sayımız 270’lere dayandı. Yaklaşık 9 kat fazla uzman hekimimiz var. Zaman zaman bu sayılar değişiyor, aşağı iniyor yukarı çıkıyor ama Türkiye’de uzman hekim sayısı böyle artmadı. Daha önce Türkiye’nin belli bölgeleri Doğu Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Orta Anadolu’nun bir kısmı ve batıda bile olsa bazı ilçeler çok fazla ihmal gören ilçelerdi. Şükürler olsun çok büyük mesafe aldık. Bugün Kars’ta Üniversite Hastanemiz var, bizim kendi hastanemiz büyük hizmet veriyor, ilçelerimizde başta Kağızman’da ve Sarıkamış olmak üzere toplamda 25’e yakın uzman hekimimiz var. birçok yeni hizmetler geldi.” dedi.

Hükümet olarak özellikle Kuzeydoğu Anadolu Bölgesine farklı bir bakış açısıyla baktıklarının altını çizen Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Buranın hem coğrafyası zor, hem yetişmiş insanı ve finansmanı tutmak zor. Dolayısıyla bugün Erzurum’da Ulaştırma Bakanımız ifade ettiler, bu bölgelerde talep odaklı değil de özellikle arz odaklı hizmet anlayışını uygun buluyoruz. Bu sebeple Cazibe Merkezlerini ilan ettik, Kars’ın da içinde olduğu hatta Kars’ın bir merkez teşkil ettiği, Erzurum’un da içinde olduğu bu Cazibe Merkezleri inşallah bölgede yatırımları, istihdamı, çok büyük ölçüde arttıracak.”

“2 hizmetin öteden beri AK Partimizin, hükümetlerimizin yüz akı olan 2 hizmetin bu bölgelerde ziyadesiyle gelişmeye devam etmesi lazım” diyen Bakan Akdağ, “Bunlardan birincisi ulaştırmadır, diğeri sağlıktır. Yatırım bu ikisine de çok fazla ihtiyaç duyar. Ulaştırma olmadan zaten ürettiğiniz ürünü pazara çıkarma imkanınız yok yada insan kaynağını bölgelere getirip götürme anlamında zorluk çekersiniz. Sağlıkta ise yatırımcı, yatırımcının birlikte getireceği uzmanlar, mühendisler, yöneticiler ve çalışanlar yatırımın yapıldığı alanlarda, bölgelerde, şehirlerde mutlaka iyi bir sağlık hizmeti ararlar. Çünkü insanlar sonuçta kazanmak ister, acil ihtiyaçları olduğunda sağlık hizmeti de alabilmeleri gerekir. Dolayısıyla gerçekten bu 2 hizmetin çok önemi var.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Akdağ ve Arslan İl Koordinasyon Toplantısına katılarak Kars’a yapılan yatırımlar hakkında değerlendirme toplantısı yaptı. 

karsta-uzman-hekim-sayisi-9-kat-artti!-(1).jpgkarsta-uzman-hekim-sayisi-9-kat-artti!-(2).jpgkarsta-uzman-hekim-sayisi-9-kat-artti!-(3).jpgkarsta-uzman-hekim-sayisi-9-kat-artti!-(4).jpgkarsta-uzman-hekim-sayisi-9-kat-artti!-(5).jpgkarsta-uzman-hekim-sayisi-9-kat-artti!-(6).jpgkarsta-uzman-hekim-sayisi-9-kat-artti!-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler