Kars'ta ‘Varlığımız Doğa, Evimiz Pansiyon’ projesi hayat buldu.

Kars'ta ‘Varlığımız Doğa, Evimiz Pansiyon’ projesi hayat buldu.

Kars'ın Susuz İlçesi'nde faaliyet gösteren Susuz, Cilavuz Kalkınma Derneği'nin (CİLAVUZ-DER) Doğu Anadolu'da Kültür Turizmi İçin BM Ortak Programı kapsamında uyguladığı 'Varlığımız Doğa, Evimiz Pansiyon' projesi hayat buldu.

Proje ile Susuz ilçesi sınırlarında kalan; Aygır Gölü, yerel adıyla “Su Uçan” olarak bilinen ‘Susuz Şelalesi’ ve “Çelmik” olarak Bilinen Çamur Banyosunu içinde barındıran vadide bulunan Kaz Gölü, kuşlar, yabani meyveler ve bitkiler ile diğer doğal güzellikler için önemli adımlar atıldı. Bunları Doğa Turzmi’ne kazandırmak, bölgede farkındalık yaratmak, turizmin önemi ve kültür paylaşımı konularında bilinç düzeyini yükselterek Kars ve Susuz İlçesi’nde turizmi geliştirmek, bu yolla alternatif iş kolları ve gelir sağlayarak Türkiye’nin binyıl kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak hedefiyle yola çıkıldı. Bu amaçla da proje kapsamında bir dizi faaliyet gerçekleştirildi.

Bu faaliyetlerden birisi de ‘Ev Pansiyonculuğu’ kursuydu. Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli Eğitim Uzmanı Pınar Tokgöz ve Selcan Özdemir öncülüğünde 26-31 Temmuz 2011 tarihleri arasında eğitim gerçekleştirildi. Eğitimlere 6 erkek, 15 bayan kursiyer olmak üzere toplam 21 kursiyer katıldı.  Bunlardan 15 bayan, 4 erkek ‘Başarı Belgesi’ almaya hak kazandı.

Kursiyerlerin belgeleri CİLAVU-DER’in SODES kapsamında uyguladığı ‘Görün Biz de Varız’ Projesi kapsamında kurulan Kadın, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Merkezi’nde verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler