Kars'ta Yangının Soğuk Yüzü!

Kars'ta Yangının Soğuk Yüzü!

Kars'ta, Belediye temizlik işçisi eşi gece işe gittikten sonra sabaha karşın evi yanan kadının geride tek bir kaşığı bile kalmadı.

Kars'ta Yangının Soğuk Yüzü!

Kars’ta, Belediye temizlik işçisi eşi gece işe gittikten sonra sabaha karşın evi yanan kadının geride tek bir kaşığı bile kalmadı. Bütün eşyaları kül olan ve evi kullanılamaz hale gelen kadın, Kars Valisi Eyüp Tepe ve diğer yetkililerden yardım istedi.

Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 30’ları bulduğu Kars’ta sobadan kaynaklandığı söylenilen yangın bir aileyi dondurucu soğuklarda evsiz bıraktı. Yangın, ev sahibi Oktay Deniz’in (50) gece saat 02.00’de Belediyeye temizlik işerine gitmesinden 1 saat sonra meydana geldi. Evde yalnız başına uykuya dalan Elvan Deniz (45), yanan eşyaların çıkardığı sesler üzerine uyandı. Uykudan uyanır uyanmaz bir anda alevlerle karşılaşan kadın ne yapacağını şaşırdı. Bir anda kendini dışarı atarak elektrik şartelini kapatan çaresiz kadının feryadı gecenin sessizliğini delip geçti ama sesini kimseye duyuramadı. Herkesin uykuda olduğu bir saatte avazı çıktığı kadar yardım çığlıkları atan kadın gözü önünde yanan evini gözyaşlarıyla izledi. Çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine itfaiye yangın yerine gelip müdahale etti. İtfaiyenin müdahalesi bile evi yanmaktan kurtaramadı. Kısa sürede tüm eşyaları kül olan kadın saatlerce gözyaşı döktü.

Sabah uyandıklarında yanan eve giden komşular kurtarılacak tek bir eşyanın bile olmadığını görünce tamamen çaresiz kaldılar ve kadını teselli etmeye çalıştılar.

Oğlu Emrah Deniz’in askerde olduğunu, eşi Oktay Deniz’in de asgari ücretle Belediye temizlik işlerinde mevsimlik çalıştığını söyleyen Elvan Deniz, ne kullanacak eşyalarının ne de başlarını sokacak evlerinin kalmadığını, çaresizlik içinde olduğunu belirterek yardım istedi. Kars Valisinden, 1 göz de olsa başını sokacak ev isteyen Elvan Deniz, havaların çok soğuk olduğunu ve bir an önce eve ihtiyacının olduğunu belirtti.

“Yatağım kalmadı ki hiç değilse dışarıda uyuyayım. Bir tek kaşığım bile kalmadı” diyerek feryat eden Elvan Deniz, olayı şöyle anlattı:

“Koltuk yanıyordu, koltuğun angından dolayı çıkardığı sese uyandım. Ateşin sesine uyandım. Şarteli kapattım ve kendimi dışarı attım. Uykudan ayıl bir başına bak ki evin yanıyor, ne yaparsın. Bir yere gidiyorum bakıyorum diğer yer yanıyor. Çıktım dışarıda komşulara bağırdım ama sesimi kimseye duyuramadım. Bir kaşığım yok ki alıp kaşığımı teselli olayım. İşte görüyorsunuz hepsi yandı Şimdi kaldık ortada bizler bundan sonar ne yapalım. Bir göz ev versin başımı sokayım bu kış günü. Oğlum asker ama ona bile para gönderemiyorum. Eşim belediyede çalışıyor asgari ücret alıyor. Kendisi aynı zamanda da hasta. Ben Valimden ev istiyorum ama kısa sürede istiyorum. Yoksa bu soğuklarda ben ne yaparım. Bu kışın soğuğunda ne yapayım. Ben Validen tez zamanda ev istiyorum. Sayın Valimizden rica ediyorum, elini ayağını öpüyorum bize ev versin içinde oturalım. Yoksa ben böyle kafayı yerim.”kha

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler