Kars’ta Yaygın Eğitim Faaliyetleri!

Kars’ta Yaygın Eğitim Faaliyetleri!

Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, yaygın eğitim kapsamında Kars Kapalı ve Açık Cezaevlerinde eğitim öğretimini sürdüren hükümlü sayısının 49 olduğu, ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğü'nce de 6 adet el sanatları kursunun aktif olduğunu söyledi.

Kars’ta Yaygın Eğitim Faaliyetleri!

Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, yaygın eğitim kapsamında Kars Kapalı ve Açık Cezaevlerinde eğitim öğretimini sürdüren hükümlü sayısının 49 olduğu, ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğü’nce de 6 adet el sanatları kursunun aktif olduğunu söyledi.

Altun, “İl Mili Eğitim Müdürlüğü olarak yaygın eğitim kapsamında bizim açık ve kapalı cezaevlerinde gerek kurs düzeyinde gerekse eğitim öğretimlerini devam ettirmek isteyen mahkûmlara yönelik çalışmalarımız var. Şöyle ki; açık liseye devam eden açık cezaevinde 18, kapalı cezaevinde ise 31, toplamda 49 kursiyerimiz yaygın eğitim kapsamında eğitim öğretimlerini devam ettiriyorlar. Bu kursiyerlerimiz diğer kursiyerlerimiz gibi sınav tarihlerinde kendi bulundukları yerde milli eğitim müdürlüğü gözetmenleri gözetiminde sınava giriyorlar, eğitim öğretimlerini devam ettiriyorlar.” dedi.

Altun ayrıca, Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Kars Kapalı Cezaevi’nde 4 kursumuz var ve bu kurslarımız; Aşçı Çırağı, Kaynakçılık, Anten ve Sistemleri kurulum kurslarıdır. Kadın mahkûmlara yönelik Bilinçli hamilelik ve bebek bakımı kurslarımız da verilmekte. Açık cezaevinde ise Ahşap ve Vernikleme kursu verilmekte.” diye konuştu.

Buradaki amacın cezaevlerinde bulunan vatandaşların cezalarını çekip çıktıktan sonra elerinde bir meslekleri olmasını sağlamak olduğunu da belirten Altun, “Cezaevlerinde kurslar açılırken mevcut alt yapı gözetilerek kurslar açılmakta. Açık cezaevinde mobilya ve ahşap üzerine altyapı donanım mevcuttur. Bu anlamda kurslar açılmakta. Kapalı cezaevinde ise Aşçı Çırağı, Kaynakçılık, Anten ve Sistemleri kurulum kursu ve kadın mahkumlara yönelik Bilinçli hamilelik ve bebek bakımı gibi alt yapıya uygun yer mevcutsa bu tür kurslar açılır. Cezaevlerinde açılan kurslar cezaevi yönetiminden gelen taleplere göre açılmakta. Ancak yönetim kursları açacağı zaman bize yazı yazmakta, ‘işte şu kursa göre alt yapımız hazırdır, kurs için usta öğreticisi istiyoruz’ gibi. O zaman alt yapı ve kursiyer listesini bizlere bildiriliyor ve bizde uygun görüldüğü takdirde usta öğretici görevlendiriyoruz.” şeklinde konuştu. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler