Kars'ta Yaz Spor Okulları açıldı

Kars'ta Yaz Spor Okulları açıldı

Karslı çocukların sporu ve tesisleri tanıması, sportif faaliyetlerini geliştirmesi ve yaz aylarını boş geçirmemesi anlamında Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde “Spor Okulları” bugün düzenlenen törenle açıldı.

Volkan KARABAĞ

Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl başlatmış olduğu “Spor Okulları” faaliyetleri bu yıl da tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da başladı.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde “Spor Okulları” faaliyetlerine 5-18 yaş grubu çocukların katılabiliyor. Bugün saat 10:00’da Kars sentetik yüzeyli Atletizm Pistinde açılışı yapılan etkinlikte çocuklar belirlenen 15’i aşkın branştan istediğini tercih etme şansı buldu.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Törende yaz spor okullarının açılış konuşmasını yapan Kars Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Yüreğir, 2023 yılının yaz spor okullarının Türkiye'de eş zamanlı olarak Kars'ta da başladığını söyledi.

Kayıtların devam ettiğini ve herkesi yaz spor okullarına katılmaya davet eden Yüreğir, “2023-2024 dönemi GSB spor okulları bugün itibariyle başlıyor. Bakanlığımız; yaz aylarında başlayan ve yıl boyunca devam eden GSB Spor Okulları ile gençlerimiz ve çocuklarımızın bilişsel, psikolojik ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmaktadır. 18 farklı branşta, 31 antrenör 27 eğitim görevlisi ile gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişimlerine destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayacak yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları kapsamında Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Buz Pateni, Buz Hokeyi, Cimnastik, Curling, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Wushu ve Yüzme branşlarında eğitimler verilecektir. Uzman ekiplerimizle spor okullarımıza kayıt yaptıran çocuklarımızı ve gençlerimizi daha başarılı olmaları için takip edecek ve başarılı sporcularımızın müsabakalara ve spor faaliyetlerine katılımını sağlayacağız. Çocuklarınızı GSB spor okullarına kayıt ettirdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Şu ana kadar 1.500 başvura aldık, bu başvuru sayısının 5.000'i geçeceğini tahmin ediyoruz. Bu anlamda tüm velilerimizi tebrik ediyorum. Bir ülkenin gelişimi insanlarıyla, insanların gelişimleri sporla sağlanmaktadır.” dedi.

Konuşmanın ardından ana okul öncesi öğrencilerin gösteri sunuldu, antrenörler tarafından öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Kayıt yaptırmak isteyen çocuklar, İl Müdürlüğü başta olmak üzere aktif olan tüm tesislerdeki kayıt formunu velilerin doldurmaları gerekecek. Faaliyetler Eylül ayında okulların açılacağı tarihe kadar devam edecek.

karsta-yaz-spor-okullari-acildi-1.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-2.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-3.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-4.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-5.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-6.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-7.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-8.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-9.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-10.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-11.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-12.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-13.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-14.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-15.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-16.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-17.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-18.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-19.jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-20.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler