Kars'ta yeni Sinan Şamil Samlar yetişecek

Kars'ta yeni Sinan Şamil Samlar yetişecek

​Kars’ın Kağızman İlçesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde ilçe spor müdürlüğünde, kadın ve erkeklere yönelik başlatılan boks kursuna yoğun ilgi gösteriliyor.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Karslı dünya boks şampiyonu Şinan Şamil Sam anısına milli boksör Erdoğan Su tarafından Kağızman Halk Eğitim Bünyesinde Sinan Şamil Sam'a vefa sunulurken adının da ölümsüzleştirilmesi hedefleniyor.

Kurs ile ilgili olarak yaptığı açıklamada amaçların yeni Sinan Şamil Samlar yetiştirmek olduğunu söyleyen Milli Boksör ve Antrenör Erdoğan Su: “Kağızman ilçemizde kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kurs açıldığından bu güne kadar gösterilen yoğun  ilgi Kars ilimizde hala ‘Sinan Şamil Sam’ yaşıyor demekti.  Bizimde amacımız Kağızman ilçemizde de Sinan Şamil Sam’ı unutmamak ve unutturmamaktır. Nice Sinan Şamil Şamlar yetişecektir" dedi.

Spora ilgi duyan gençlere hizmeti amaçlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nusret Alp de açıklamasında, bu tür kursları yeni yılla birlikte artırmaya devam edeceklerini ve gençleri çeşitli branşlarda ve spor dallarında yetiştirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutacaklarını kaydetti.

Kağızman ilçe Spor Müdürü Alaaddin Karagöl yaptığı açıklamada: "Kağızman ilçe spor müdürlüğü olarak çeşitli spor kurslarımız mevcuttur.  Bunların arasında, futbol, voleybol, tenia, boks, judo ve daha nice kurslarımız bulunmaktadır. Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıktan marjinal guruplardan kurtarıp sağlıklı bir şekilde spor yapmalarıdır. Bu güzel tesisi bizlere kazandıran başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum" dedi.

karsta-yeni-sinan-samlar-yetistirmek-(1).jpgkarsta-yeni-sinan-samlar-yetistirmek-(2).jpgkarsta-yeni-sinan-samlar-yetistirmek-(3).jpgkarsta-yeni-sinan-samlar-yetistirmek-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler