Kars'ta Yeni Yıl Bebeklerine Protokol Ziyareti

Kars'ta Yeni Yıl Bebeklerine Protokol Ziyareti

Kars’ta, Harakani Devlet Hastanesi Doğum Ünitesi’nde yeni yılın ilk dakikalarında doğum yapan 1’i Suriye uyruklu 4 anne ile bebeğine; vali ve belediye başkanı tarafından altın ve çiçek hediye edildi.

Vali Günay Özdemir ve eşi Nurcan Özdemir ile Belediye Başkanı Murataza Karaçanta ile eşi Figen Karaçanta, doğum yapan Öznur Yıldız (22), Yaprak Çelik (24), Elif Tosun (35) ve Suriye uyruklu Verde Şetim’i (30) ziyaret etti.

Burada annelerle bir süre sohbet eden Vali Özdemir ve Başkan Karaçanta, anne ve bebeklerine birer altın hediye ederek, çiçek takdim etti.

Vali eşi Nurcan Özdemir ile Başkan eşi Figen Karaçanta da altın hediye ettikleri annelerden bebeklerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

İlk kez anne olmanın sevincini yaşayan Öznur Yıldız, yeni yılın dakikalarında anne olmanın evincini yaşadığını söyledi.

2. kez anne olan Yaprak Çelik de, Vali ve Başkan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

2. kez anne olan Elif Tusun ise anneliğin heyecanını halen yaşadığını kaydetti.

Özdemir ile Karaçanta, daha sonra Suriye uyruklu Verde Şetim’i ziyaret ettiler. 4b kez anne olan Verde Şetim, ziyaret edilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Verde Şetim’in eşi Mustafa, Emin ismini verdikleri bebeklerini çok sevdiklerini ifade etti.

Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Kama, “Bugün Kars’ta yeni yıla merhaba diyen 4 bebeğimizi gördük. 3’ü Türkiye, 1’i de Suriye vatandaşı. Suriye vatandaşı bize 2 gün önce sancılarla geldi. Kendisini konuk ettik ve doğumunu gerçekleştirdik. Kız bebeğin sağlık durumu oldukça iyi. Ayrıca diğer çocuklarını da burada himaye altına aldık. Sağlık çalışanları olarak onları da misafir ediyoruz. Daha sonraki durumlarına ilerleyen zamanlarda bakacağız. Hatay’dan Kars’a gelmişler ve burada ikamet etmeye başlamışlar. Doğumunu da devlet olarak burada gerçekleştirdik. Sosyal güvencelerini de devletimiz karşılıyor. Her hangi maddi talepte bulunmadan her şeyi devlet tarafından karşılanıyor ve sağlıkları da gayet yerinde. Eşi Suriye’de çobanmış. Savaş nedeniyle Hatay’a kaçmışlar. Oradan da Kars’a gelmişler. 2 aydır Kars’ta olduklarını söylediler. Kendileriyle Arapça bilen tercümanla bağlantı kuruyoruz.” dedi.

Hastaneden ayrılan Vali Günay Özdemir daha sonra Merkez Polis Karakolu’nu ziyaret ederek polislerin yeni yılını kutladı. Emniyet Müdürü Faruk Karaduman tarafından karşılanan Vali Özdemir, polislerle bir süre sohbet etti ve karakol önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra konağa geçti.

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler