Kars’ta yeşil yüzünü gösterdi

Kars’ta yeşil yüzünü gösterdi

Kış mevsiminin bu yıl mağdurları arasında yer alan hayvanlar, baharla birlikte karın kalktığı arazilerde yeşille buluştular.

Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklıkla birlikte hayvanların yiyecek stoklarındaki azalmalar nedeniyle başta hayvanlar olmak üzere çiftçilerin mağduriyeti kaçınılmaz bir gerçek oldu. Baharla birlikte ise hem hayvanlar bol yiyecekle buluştu, hem de hayvan sahipleri mağduriyetlerinden kurtuldular.

Kış mevsimi boyunca hayvanlarına yiyecek bulmakta güçlük çeken çiftçiler ise yeşilin çıkmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başladılar. Yavaş yavaş yeşillenmeye başlayan arazilerde kışı zor çıkaran hayvanların olduğunu görmek mümkünken, hayvan sahiplerinin ise en az hayvanlar kadar sevindikleri gözlerden kaçmadı. Kuraklık nedeniyle altın değerinde olan saman alımından da böylelikle kurtulan besiciler, “Bizler kış mevsimi boyunca ot, saman ala ala cebimizde para kalmadı. Şimdi biraz olsun rahatladık. Hayvanlarımızı yeni çıkan yeşille birlikte meralara çıkardık. Doymasalar da bizi biraz olsun rahatlatıyorlar. Şu durumda bile hayvanlarımıza otlaktan sonra az da olsa kalan yiyeceklerinden yediriyoruz. Hayvan fiyatları oldukça düşük ve kış mevsimi boyunca hayvanlarımızın yiyecekleri için büyük masraflar ettik” dediler.

Çobanlık yapan 37 yaşındaki Hüseyin Kaya, “Bu yıl inşallah ot bol olur. Kış mevsiminde zorlandık. Yem yoktu. Şimdi yeşilin çıkması bizleri çok sevindirdi” dedi.

Hüseyin Kaya da, Kars’ta önemli derecede mera sıkıntısı olduğunu söyledi. Bülent Ertaş

Önceki ve Sonraki Haberler