Kars'ta,Kariyer ve Girişimcilik Günleri

Kars'ta,Kariyer ve Girişimcilik Günleri

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda “Gençlerin, Geleceği Planlamalarının Kendileri, Şehirleri ve Ülkemiz Açısından Önemi” konulu seminere katılarak bilgi ve deneyimlerini gençlerle payla

Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Türkiye’de 20 ilde düzenlemiş olduğu kariyer ve girişimcilik günleri toplantısında “Gençlerin, Geleceği Planlamalarının Kendileri, Şehirleri ve Ülkemiz Açısından Önemi” konulu seminere katıldı.

Prof. Dr. Kılıç; “Türkiye’deki en önemli sorunlardan biri genç nüfustaki yüksek işsizlik oranıdır. Ayrıca birçok genç, işverenler tarafından ihtiyaç duyulan bilgi, beceri ve yeterliliklere tam olarak sahip değildir, dolayısıyla okul hayatından iş hayatına geçişte sorunlarla karşılaşılmaktadır” dedi.

Gençlerle bir araya gelen Kılıç, yaptığı sunumunda gençlerin geleceğe yönelik düşüncelerine kılavuzluk etti.

“Kariyer ve Girişimcilik Günleri” Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı olan ve Proje Grup teknik desteği ile İŞKUR Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ortaklaşa yürütülen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” hayata geçirildi.

Proje kapsamında gençler kariyerlerini doğru bir şekilde planlamak veya kendi işlerini kurmak istiyor, ancak nasıl bir yol izleyecekleri konusunda endişeleniyor, herhangi bir adım atamıyorlar, İşte tam bu noktada “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu”; kapsamında düzenlenen “Kariyer ve Girişimcilik Günleri” etkinlikleri gençlere destek oluyor, onlara hayallerine kavuşmanın aslında zor olmadığını anlatıyor, atmaları gereken adımları teknik ve pratik olarak sunuyor.

KAÜ’de düzenlenen programa AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ve çok sayıda genç girişimci katıldı.

a1.20130513101830..jpg

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler