Kars'tan, Dünyaya Örnek Davranış!

Kars'tan, Dünyaya Örnek Davranış!

Kars'ta bir arabanın çarpması sonucu iki yavrusu olay yerinde telef olan dişi köpek olay yerinden geçen 2 doktor tarafından götürüldüğü Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Kars'tan, Dünyaya Örnek Davranış!

Kars’ta bir arabanın çarpması sonucu iki yavrusu olay yerinde telef olan dişi köpek olay yerinden geçen 2 doktor tarafından götürüldüğü Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay dün gece Paşaçayır Mahallesi Sanayi Sitesi mevkisinde meydana geldi. İki yavrusuyla yoldan geçen dişi köpeğe, bir araç çarptı. Olayda, iki yavru köpek telef olurken bacakları kırılan dişi köpek ise yaralandı. Yoldan geçen iki doktor tarafından aracın bagajına konularak KAÜ Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülen dişi köpek burada tedavi altına alındı.

ÖN BACAKLARINDA PARÇALI KIRIKLAR OLUŞMUŞ

KAÜ Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, “Kliniğimize dün gece getirilen erişkin dişi köpek, trafik kazası sonucu getirilmiştir. Dün, cerrahi arkadaşlarımızın yapmış olduğu muayene sonucunda ön bacakta parçalı kırıklar olduğu tespit edildi. Bununla ilgili şu anda ön tedaviye başlanmıştır. Yapılan radyolojik muayene sonucunda amutasyonuna karar verdikleri için bugün akşam veya en geç yarın operasyona tabi tutulacak.” dedi.

TRAFİK SİGORTALARI ARTIK BU TÜR TRAFİK KAZALARINDA ZARAR GÖREN SOKAK HAYVANLARININ TEDAVİ GİDERLERİNİ KARŞILAMAYA BAŞLADI

Olayı talihsiz bir kaza olarak değerlendiren Uzlu, bu tür olayları sokak hayvanlarının başına sıklıkla meydana geldiğini belirterek, “Bu dişi köpeğin yavrularının da olduğunu biliyoruz. İki yavrusunu da bu kazada kaybetmiş vaziyette. Ben bunu getiren arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Şöyle ki sürücülerimiz bu konuda yavaş yavaş bilinçleniyorlar. Mevcut yasaya göre bildiğimiz kadarıyla trafik sigortaları artık bu tür trafik kazalarında zarar gören sokak hayvanlarının tedavi giderlerini karşılamaya başladı. Bu noktada ben, bu tür kazalara karışan bütün sokak hayvanlarını vicdanlı hemşehrilerimizin değerli halkımızın en kısa süredeki veteriner hekime götürüp teslim etmelerini rica ediyorum. Biz burada çok pozitif bir örnek görüyoruz. Her ne kadar vaka talihsizlik üzerine kurulu olsa da en azından gören kişilerin buraya kadar getirmiş olması güzel bir davranış.” diye konuştu.

DUYARLI HALKIMIZA TEŞEKKÜRLER

Kars halkının özelikle son yıllarda bu tür vakalarda çok duyarlı olduğunu ifade eden Uzlu, “Kars halkı özelikle son yıllarda inanılmaz bir bilinç kazandı. Biz, üniversitedeki Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ve fakülte kliniklerimizde hem sokak hayvanı, aynı zamanda vahşi yaban hayvanlarında bu tür kazalarda veya doğada mağdur durumda gördüklerinde hemen fakültemize getirildiklerini biliyoruz. Ben bu konudaki duyarlılıklarından dolayı da Kars halkına ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Umarım bu yaralı dişi köpek için de bundan sonra şanslı bir hayat söz konusu olur.” şeklinde konuştu.kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler