Kars'tan başlayan ‘Pedal Arkadaşım’ projesi engelleri aşıyor

Kars'tan başlayan ‘Pedal Arkadaşım’ projesi engelleri aşıyor

Bisiklet gezginleri Ender Cebeci ve Melis Başak, Kars’tan başladıkları “Pedal Arkadaşım” projesini Marmara bölgelerinde tamamlayacaklarını belirttiler.

Gazete Habertürk'ten Ferdi Durdu'nun haberine göre; Ender Cebeci ve Melis Başak isimli bisiklet gezginleri “Pedal Arkadaşım” projesi kapsamında engelli vatandaşların bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için çalışıyor. Gezginler, 55 ili kapsayan projede, şehirlerdeki engelli derneklerini de ziyaret ederek projeye destek sağlıyor.

Bisiklet gezginleri Ender Cebeci ve Melis Başak, “Pedal Arkadaşım” projesi kapsamında engelli vatandaşların bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için tandem bisiklet ile engelli bireyleri de yanlarına alarak pedal çeviriyor.

55 ili kapsayan projede, bisiklet gezginleri, şehirlerdeki engelli derneklerini de ziyaret ederek tandem bisikleti anlatıp, projeye destek sağlıyor. Kars’tan başladıkları projeyi Ege ve Marmara bölgelerinde tamamlayacaklarını belirten Cebeci, “Maddi imkânımız olmadığı için kendi ufak tefek malzemelerimizle yola çıktık.

Kimi zaman benzinliklerde yatıyoruz. Engelli-engelsiz sıfatlarını ortadan kaldırıp, engelli-engelsiz insanların da bisiklete binebilmesini istiyoruz. Erzurum’da gözlerini iki yıl önce kaybeden İsmail Odabaşıoğlu bize katıldı. Toplamda 17 arkadaşımız bize eşlik etmiş olacak” diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Melis Başak ise “Mesele birilerini gezdirmek değil de tamamen birlikte gezmek. Çadırı birlikte kuruyoruz, yemeği beraber yapıyoruz, bulaşığı hep beraber yıkıyoruz. Aramızda herhangi bir fark yok. Bizimle yolculuk yapan İsmail Odabaşıoğlu, karayollarıyla ilgili o kadar bilgi sahibiydi ki her yeri çok iyi biliyor” dedi.

karstan-baslayan-‘pedal-arkadasim’-projesi-engelleri-asiyor-(1).jpgkarstan-baslayan-‘pedal-arkadasim’-projesi-engelleri-asiyor-(2).jpgkarstan-baslayan-‘pedal-arkadasim’-projesi-engelleri-asiyor-(3).jpgkarstan-baslayan-‘pedal-arkadasim’-projesi-engelleri-asiyor-(4).jpg

kaynak: Habertürk

Önceki ve Sonraki Haberler