Kars’tan İstanbul’a Teknik İnceleme!

Kars’tan İstanbul’a Teknik İnceleme!

Kars MEG Projesi Kapsamında Kars Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenleri ve ESOB üyesi Esnafımız İstanbul’a Teknik İnceleme Ziyareti Yaptı.

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu Hibe Programı kapsamında; Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kars Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin ortaklaşa yürüttükleri; “Kamu Özel Sektör İş Birliği ile Kars'ta Mesleki Eğitim Gelişiyor Projesi”   kapsamında; Kars ilinde faaliyet gösteren mesleki kurumların ve meslek liselerinin karşılaştırmalı analizi yapabilmek için İstanbul’da bulunan muadil kuruluşlara teknik inceleme gezisi düzenlendi. 28 – 30 Nisan tarihleri arasında yer alan inceleme gezisi kapsamında 4 Meslek lisesi ve 3 Mesleki eğitim merkezi ziyaret edildi. Geziye Kars Mesleki Eğitim Merkezinden 2 Öğretmen ve Kars ESOB Üyesi 5 Esnaf katıldı.

Ziyaret kapsamında gezilen kurumlar;

Bakırköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi:

Lisenin; Büro Yönetimi, Sekreterlik, Grafik, Fotoğrafçılık, Çocuk Gelişimi, Giyim Teknolojisi, Yiyecek İçecek hizmetleri, Muhasebe, Finansman, Bilişim Teknolojisi, El sanatları bölümlerinde incelemelerde bulunuldu.

Mustafa Nevzat Pısak Mesleki Eğitim Merkezi:

Merkezin; Ahşap Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Kuyumculuk Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Soğutma ve İklimlendirme, Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümlerinde incelemelerde bulunuldu.

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi:

Lisenin; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Uçak Bakım bölümlerinde incelemelerde bulunuldu.

Massit Mesleki Eğitim Merkezi:

Merkezin; Otomotiv Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Giyim Teknolojisi, Makine Teknolojisi bölümlerinde incelemelerde bulunuldu.

Özel İOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi:

Lisenin; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Mekatronik Teknolojisi bölümlerinde incelemelerde bulunuldu.

Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi:

Merkezin; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Yiyecek-İçecek Teknolojisi bölümlerinde incelemelerde bulunuldu.

Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi:

Lisenin, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Tesviye Kalıp, Makine Ressamlığı, Bilişim Teknolojisi, Mobilya, Metal, Raylı sistemler, Müzik Aletleri, Endüstriyel Otomasyon bölümlerinde incelemelerde bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler