Kars,Türkiye'nin ve Dünya'nın Hatırı Sayılır Sınır Kenti Olacak

Kars,Türkiye'nin ve Dünya'nın Hatırı Sayılır Sınır Kenti Olacak

Kars Valisi Ahmet Kara, Altyapı eksikliğinin giderilmesi ve özellikle Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu gibi ana ulaşım kanallarının da açılmasıyla Kars'ın Türkiye ve dünyada hatırı sayılır bir sınır kenti haline geleceğini söyledi.

 

Kars Belediyesi’nin asfalt şantiyesiyle ilgili görüşlerini belirten Vali Ahmet Kara, “Belediyeler mahalli idarelerdir. Mahalli idareler ise halkın, mahalli, müşterek ihtiyaçlarını karşılayan kurumlardır. Organları seçimle gelmiştir. Dolayısıyla atanmışlara göre daha gönüllü çalışabilen ve sonunda da halka daha fazla hesap verebilen daha şeffaf kuruluşlardır. O nedenle vatandaşlar belediye hizmetlerini merkezi kurumların hizmetlerinden daha fazla takip ediyorlar. Belediye hizmetlerinin niteliği itibarıyla halka çok yararlı olabilen hatta elzem olan hizmetlerdir. Örneğin, sular akmazsa, yollar olmazsa hayat durur. Dolayısıyla, belediyenin yaptığı hizmetler temel hizmetleridir. Yani resmi dairelerden herhangi birisini kapatsak fazla bir şey olmaz. Ama Türkiye de yolları kapatsak, her şey olabilir. Bundan dolayı da belediyelerin yaptığı hizmetler büyük önem arz etmektedir.” dedi.  

 

Kentin ulaşımı ve bazı belediye hizmetlerinde bir takım zayıflıklar olduğuna da dikkat çeken Vali Kara, “Belediye Başkanımızla görüşmelerimizde planlama safhasında olduklarını, hazırlık safhasında olduklarını bu plan ve hazırlıkları bitirdikten sonra bunu pratiğe dökeceklerini söylerlerdi. Belediye Başkanlığı, elemanları, ekipmanı ve her türlü alet, makine bunlar bir bakıma insanın verimli olmasını sağlayan şeylerdir. Bizim bölgemizde maalesef, hem belediyemizin, hem özel idaremizin, hem ekipman yönünden, hem de teknik eleman yönünden biraz yetersizdir. Özellikle bölgemizde teknik eleman eksikliği oldukça fazladır. Bundan dolayı da Sayın Başbakanımız geldiği zamanda Endüstri Meslek Lisesinin temelinin attık. Endüstri Meslek Lisesine biz karar verdik. Azerbaycan hükümeti bir okul yapacaktı. Bunun Endüstri Meslek Lisesi olması bölgemizde büyük önem arz ettiğini düşündük ve Endüstri Meslek Lisesi yapıldı. Teknik eleman ve alet, edevat ekipman olarak yetersiz olduğumuz için bazı hizmetler aksıyordu. Belediyede yolların asfaltlama konusunu, ya asfaltı başka firmalardan satın almak suretiyle ya da ihale etmek suretiyle yapacaktı. Bu çok da rantabıl ve ekonomik olmuyordu. Onun içinde asfalt bilendi yapmayı planladı. Bunu güzel bir yerde de gerçekleştirdi. İnşallah bundan sonra şehrimizin yolları asfaltlanacaktır. Şehrimize güzel, kaliteli sıcak asfalt gelecektir. 1 ay sonra da Özel İdarenin asfalt bilendinin açılışını yapacağız. Bizde köy yolları için asfalt bilendi satın aldık. Malzemeyi karayollarından alıyorduk. Ama karayolları kendi yolları için kullandıkları malzemeden zaman zaman “Bize yetmiyor, veremiyoruz.” diye eksik malzeme veriyorlardı. Bazen hiç veremiyorlardı. Bunun eksikliğini duyduğumuzdan dolayı Özel İdare olarak asfalt bilendi ihalesine çıktık ihaleyi yaptık. Bizde yakında şehir ilçesinin girişinde özel idare asfalt bilendini açmış olacağız.” diye konuştu.  

 

Vali Kara daha sonra şunları söyledi:

“Su sorunu arıtma bittiği takdirde Kars’ta su sorunu kalmayacak.muslukları açtığımız zaman içilebilir suyumuz 24 saat akacaktır. Kars’ın yolları, kanalizasyonu önemli. Biz yazın ikinci yarısından itibaren köylerde de kanalizasyon yapımına başlayacağız. Bir taraftan yolların asfaltına bir taraftan da köylerin kanalizasyon yapımına başlayacağız. Altyapı eksikliğini giderdiğimiz zaman bölgemizin, özellikle Bakü-Tiflis-Kars demir yolu gibi ana ulaşım kanalları da açıldığı zaman Kars Türkiye ve dünyada hatırı sayılır bir sınır ilimiz haline gelecektir. Belediyemize, halkımıza daha fazla hizmet etme konusunda başarılar diliyorum. Belediye ve çimento fabrikasının özellikle çevre konusuna dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü bu gibi tesisler çevreyi zaman zaman kirletecektir. Çimento fabrikamızdan zaman zaman çevre köylerimiz rahatsız olduğu gibi elektrik trafo merkezsimiz de rahatsız oluyor. Çevre konusunda da hassas olunursa çok güzel hizmetlerin yapılacağına inanıyorum.”

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler