KAT KIYAĞI’NA AÇIKLAMA

KAT KIYAĞI’NA AÇIKLAMA

KAT KIYAĞI'NA AÇIKLAMALAR SÜRÜYOR

KAT KIYAĞI’NA AÇIKLAMALAR SÜRÜYOR

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı’nca, geçtiğimiz günlerde Çağdaş Kars haber Gazetesi’nde yar alan “Ev aldığı müteahhite kat kıyağı” manşetinin ardından Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamaya karşı bir açıklama yapıldı.

  MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, il binasında yaptığı açıklamada, başta Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş olmak üzere yaptıkları bu işin bir suç olduğunu ve bu suçu MHP’li mimar Erdinç Erdağı’ya yıkmaya çalıştıklarını iddia etti.

  Aktaş, “Bildiğiniz gibi 6 Kasım 2009 gününden beri Kars Belediye Meclisinde bir inşaata fazla kat irtifası verilip verilmediği konusunda bir tartışma yaşanmaktadır. Bu tartışma neticesinde, MHP Belediye meclis üyelerimiz bu yapıya karşı çıkmışlardır. Bu nedenle bu gün Belediye meclis salonunda yaşanan olaylar hiçte hoş olmamıştır. Yaşanan olaylardan dolayı Kars basını ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla belediye meclis üyelerimiz ile birlilikte bu açıklamayı yapma gereği duyduk.  İktidar partisi birtakım yanlış hesaplar ve planlar yaparak kaydı ile bunların arkasına sığınarak bu yasa dışı imara göz yummuştur. Biz 29 Mart yerel seçimleri sonrasına Kars tarihinde en aklıselim belediye meclis üyelerini bir araya bir araya getirdik. Bu arkadaşlarımız da Kanunu, nizamı, yasaları, yönetmelikleri çok iyi bilirler. Kendilerinin yaptıkları bir usulsüzlüğün faturasını MHP’li bir mimar üyeye yıkmaya çalışmaktadırlar. Bizler MHP ve Belediye meclis üyeleri olarak kişi ve şahısların özel işlerinin takipçisi değiliz. MHP’nin kanunsuzlukların karşısında dimdik ayakta duran bir meclis gurubumuz var. Bu yapıda da kanunsuzluk vardır. Burada sorumsuzluk Başta Belediye Başkanı olmak üzere belediyenin ilgili birimleri ve inşattın sahibidir. Kimsenin İktidar gücünü kullanarak MHP belediye meclis üyelerini zan altında bırakmaya hakları yoktur. Önce kendi sorumsuzluklarının hesabını versinler. Bir arkadaşımızın bu şekilde suçlanmasını asla kabul edemeyiz. Gerekirse bu konu nedeni ile yasal yollara başvurarak mahkemeye de taşıyacağız. Bütün bu olayların yaşandığı ilimizde AK Parti tarafından belediye meclis salonunda tek taraflı olarak yapılan basın açıklamasına istinaden bizlerde ben MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, MHP Belediye Meclis Gurup Başkanı Yakup Yıldız ve Belediye Meclis ve İmar Komisyonu Başkanı Hacı Abdurrahman Konu ile birlikte açıklama yapma gereği duyduk. “dedi.

  MHP Belediye Meclis Gurup Başkanı Yakup Yıldız da şunları söyledi:

  “Kaçak yapı ile ilgili olarak Belediye Meclis gündemine geldi. Binanın bulunduğu o bölge daha önce 7 kata uygun bir projenin içerisinde idi. Daha sonrada bu bölgede kat irtifası ile yeniden düzenlenen bir kararla 5 kata indirildi. Bu teklif bizim önümüze geldiğinde bizlerde buna istinaden daha önce 5 kata indirilen meclis kararının uygulanması gerekir diye teklifte bulunduk. Buna rağmen arkadaşlar 5 kat ve 6. Katıda kat irtifası diye 6 kat olarak vereceğiz dediler. Bu konuda imar komisyonunda görev alan arkadaşımız Abdurrahman Konu ve Mimar Erdinç Erdağı da vardır. Bu gün yaptıkları basın açıklamasında MHP’den yüksek mimar Erdinç Erdağı sanki kendisi kaçak olan bu binayı projelendirdi gibi açıkladılar. Erdinç Bey bir mimardır. Kendisi her yerde ve her kese projeler yapar. Fakat projesini çizdiği binaların ruhsatını kendisi değil belediye dolayısı ile belediye başkanı veriyor”

  Belediye Meclis ve İmar Komisyonu Başkanı Hacı Abdurrahman Konu ise, “Biz gurup olarak bu binanın sahibini tanımıyoruz. O bölge daha önce Tuncay Mutluer ve Naif Alibeyoğlu zamanın da 7 kat olarak verilmiş ve daha sonra da depreme dayanaklı olmaması nedeni ile 5 kata indirilmiştir. Bu bahse konu bina meclis olarak bizlerin önünde geldiğinde Erdinç Erdağı mecliste yoktu. Bende imar müdürüne bu binanın ruhsatının olup olmadığını sordum ve kendisi de bu binanın ruhsatının olmadığın söyledi. Ben de bu binanın valilik binasını devletin karşısında ruhsatsız olarak yapılması bir suçtur dedim ve vicdanımın sesini de duyarak red oyu kullandım. AK Parti’de bunu politika malzemesi yaparak sanki binalar MHP olarak tüm Kars halkının bina yapmasını istemezmişiz gibi bir hava uyandırdılar. Oysa biz MHP olarak her Karslının bir gökdelen dikmesini isteriz. Kars’ta daha da güzel binaların yapılmasını isteriz. Bu nedenle de her türlü kararın altında da imzamızı her zaman atarız. Ama meclisteki basın açıklamasını yapan AK Parti’li arkadaşımız Şahin Aydın’ın sadece projesini çizen Erdağı’ya yıkması kabul edilemez. Erdağı projesini çizer be proje sahibine verir ve o vatandaşta gider kendisi işini takip eder” diye konuştu.  

  Öte yandan inşaatın sahibi Mustafa Çelikli’den de bir açıklama geldi. Çelikli, “09.11.2009 tarihli Çağdaş Kars Haber Gazetesi’nde şahsımla ilgili olarak çıkan Sayın Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş benden ev aldığı için hükümet konağı karşısında ki inşaatımıza kat izni çıkardığı yazılmıştır. Sayın Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş Ardahan TEDAŞ İl Müdürü iken 2003-2004 yılında her bir vatandaş gibi yönetimimizde olan Azerkent Konut Yapı Kooparatife’ne üye olarak bedelini ödeyip bir daire satın almıştır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler