Katerina Köşkü Tesis Oluyor!

Katerina Köşkü Tesis Oluyor!

Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış ilçesinde 1896 yılında Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan Katerina Köşkü'nün, yapılacak restorasyon çalışmalarının ardından 150 kişilik tesis olarak kullanılacağını söyledi.

 Katerina Köşkü Tesis Oluyor!

Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış ilçesinde 1896 yılında Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan Katerina Köşkü’nün, yapılacak restorasyon çalışmalarının ardından 150 kişilik tesis olarak kullanılacağını söyledi.

Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’na hem sözlü hem de yazılı müracaatta bulunduklarını ifade eden Vali Tepe,  “Katerina Köşkünün en büyük problemi 50 yatak kapasiteli olmasıydı. Bu yüzden hem Şişman köşkünü hem de Katerina köşkünün tamiratı ve tadilatı çok büyük para tutuyor. Örneğin yatırımcı diyor ki, “Bu parayla 50 yatak yaparsam beni kurtarmaz” İşte bu düşünceyle bugüne kadar hiçbir yatırımcı oraya müracaat etmedi.” dedi.

Birkaç yatırımcının köşkü gezdikten sonra adamlar vazgeçtiklerini de belirten Vali Tepe, Oradan hareketle bizde Kültür Turizm Bakanlığına hem sözlü hem de yazılı müracaat ettik. Ve burayla alakalı sonunda 150 yataklı bir tesis iznini geçirdik. Yani şuanda orası 150 yataklı bir tesise izin verecek bir tahsise konuldu. Önümüzdeki günlerde bu tahsis ilanı ihalesi yapılacak. Ayrıca Katerina ve Şişman Köşkü yapmak kaydıyla alt yapı katılım bedeli alınmayacak. Dolayısıyla devlet, 40 dönüm almaya kalksanız ormanın içerisinde böyle bir şeyi asla alamayacağınız bir yeri tahsis etmiş olacak. Böylelikle kazanç da olmuş olacak. 150 yatak olursa oranın Karanlık Dereye doğru bir bağlantısını da yapacağız. Dolayısıyla Karanlık Deredeki teleferiğe de ormanın içerisinden ulaşımı sağlayabilirsek birinci sınıf bir otel olacak.” diye konuştu.

Kayak merkezine uzaklığının söylendiğini de anlatan Vali Tepe, “Türkiye’de bu algıyı anlamıyorum. Zaten Avrupa’da kayak merkezinin dibinde otel olmuyor ki. Ama bizde böyle bir algı oluşmuş veya gelişmiş. Arasında dağ bile bulunan bir sürü kafeteryalar var. Oranın bence mükemmel bir turizm tesisi olacağı düşünüyorum. Ama benim düşüncem yetmiyor. Bunu yatırımcının da düşünmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Tanıtımın yapılabilmesi için bölgedeki yatak kapasitesinin önemine de vurgu yapan Tepe, “Bugün Antalya konuşuluyor. Neden Antalya? Çünkü Antalya’da 215 tane 5 yıldızlı otel var. Oteller yokken bundan 7 sene önce 10 milyon turist getirebilir miydiniz? Getiremezsin. Yani öncellikle alt yapını yapmam lazım. Yatak kapasitesini arttırmadan, buradaki sistemi oturtmadan olmaz. Bir yandan onun için yatağımızı düzelteceğiz. Beraber el birliği içerisinde bunları yapacağız.” ifadesini kullandı.

Vali Tepe, Süt Fabrikasıyla ilgili de “İşimiz henüz belediye de bekliyor. Belediyeden olumlu bir yanıt alırsak oraya da bir planlama düşünüyoruz.” dedi.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler