KATSO’da “motorlu kara taşıtları seviye 5” sınavı yapıldı

KATSO’da “motorlu kara taşıtları seviye 5” sınavı yapıldı

Karslı adaylar “Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” mesleğinde gerçekleşen uygulamalı ve yazılı sınavda ter dökdü.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunun getirilmesinin ardından Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. arasında yapılan protokol kapsamında ikinci el araç alım-satımı yapan firma sahipleri ile çalışanları için Kars Ticaret ve Sanayi Odasında mesleki yeterlilik belgesi sınavı düzenlendi.

“Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” mesleğinde gerçekleşen uygulamalı ve yazılı sınavda adaylar, motorlu kara taşıtı satın alma işlemleri, satın alınan araçları satışa hazırlama ve satış işlemlerini içeren uygulamalı ve yazılı sınav da ter döktü.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere; İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13 Şubat 2018 tarihli ve 303301 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Yönetmeliğin geçiş hükümleri başlıklı geçici madde-1 13 Ağustos 2018 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, söz konusu maddenin 1. fıkrasında ‘Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren durumlarını bir yıl içinde, lise mezunu olma şartı hariç olmak üzere 6. maddenin birinci fıkrasındaki şartlara uygun hale getirerek yetki belgesi alması gerekir’ denilmektedir. Bu nedenle, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 13 Ağustos 2019 tarihine kadar Mesleki Yeterlilik Belgelerini almaları gerekiyordu.  Bu kapsamda Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak taşın altına elimizi koyduk ve ilimizde faaliyet gösteren firmaların mağduriyet yaşamamaları için MEYBEM A.Ş. ile protokol yaparak sınavın ilimizde açılmasını sağladık. Bilindiği üzere web üzerinde Mesleki Yeterlilik Belgesini düzenlediklerini iddia eden birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalar hem web üzerinden yayın yaparak başvuru toplamaktalar hem de bazı dönemler ilimize gelip kapı kapı dolaşıp belge verdiklerini söyleyerek firmaları ziyaret etmektedirler. Bu durumun üyelerimizde ve firmalarımızda güvensizlik ve mağduriyet yaşattığını fark ettik ve KATSO olarak bu sorumluluğu üstlenmeye karar verdik.

TOBB MEYBEM ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında Mesleki Yeterlilik sınavımızı açtık ve firmalarımızın Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmalarına katkıda bulunduk. Bundan sonraki süreçte Emlak Sektörü içinde sınavlar düzenleyeceğiz.” dedi.

katso’da-“motorlu-kara-tasitlari-seviye-5”-sinavi-yapildi!.jpgkatso’da-“motorlu-kara-tasitlari-seviye-5”-sinavi-yapildi!!.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler