KAÜ, 38 Basamak Birden Atladı!

KAÜ, 38 Basamak Birden Atladı!

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil Kars’ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile Kafkas Üniversitesi Konukevi’nde bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

2015-2016 eğitim-öğretim yılında Kafkas Üniversitesi’nde yatay geçişle beraber yaklaşık 350 civarında öğrencinin olduğunu belirten Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, “Biz göreve geldiğimizde 2010 yılında bu sayı 800 civarındaydı.” dedi.

Kafkas Üniversitesinin yüzde 91 doluluk oranı olduğunu da belirten Rektör Prof. Dr. Özcan, “2015-2016 eğitim-öğretim yılı Kafkas Üniversitesinin doluluk oranı yüzde 91’dir. Bence her ilde üniversite olan bir ülkede biz 2010’da geldiğimizde yaklaşık bizim 10 bin civarında öğrencimiz vardı şuanda ortalama 20 bin öğrencimiz var bizim. Daha bizim faaliyette olmayan epey bir birimimize rağmen bu bence önemli bir aşama diye düşünüyorum. Kars’ın merkez nüfusu 70 bin, Kafkas Üniversitesi’nde 20 bin öğrenci var ki bunun 17 bin 500’ü merkezde eğitim görüyor.” şeklinde konuştu.

2010 yılı ile 2015 yılı arasındaki farkı da değerlendiren Rektör Prof. Dr. Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü: “2010’dan bu yana 6 tane Fakülte, 2 tane Yüksekokul, 3 tane Meslek Yüksekokulu hizmete girdi. Araştırma Uygula Merkezleri söylemiyorum bile; Arıcılık Araştırma Uygula Merkezi, Uzaktan Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi, Yaban Hayatı Tedavi Rehabilitasyon Merkezi ki, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla birlikte burada yaptığımız çok güzel bir merkezimiz oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde bunların açılışını da tabi gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 400 öğretim üyemiz, 470 de öğretim elemanımız, bunlar tabi, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzmanla ve binin üzerinde de idari personelle hizmet sektörünü tabi eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürmekteyiz. 2015 yılı itibariyle bizim normalde Üniversiteler Arası Türkiye Sıralamasında 2010 yılında 63’ncü sıradayken şuan 25’nci sıraya yükselirken, Üniversiteler Arası Dünya Sıralamasında ise 1740 civarındayken, şuan 1300’ncü sıralaya yükseldik. Bu tabi bizim öğretim üyelerimizin, öğretim elemanlarımızın yine personelimizin bir başarı. 63’ncü sıradan 25’nci sıraya gelmek Türkiye’de şuanda yaklaşık vakıf ve özel üniversitelerde dahil 200’e yakın üniversite var.”

Göreve geldiğinde tabldot ile yemek yediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Özcan, “O metal tabaklarda yemek yiyorduk 2010’da. Ama şimdi kimse o tabağı hatırlamaz. O bitti artık çünkü insanlar doğaldır ki mutlaka daha iyisini, daha güzelini isteyeceklerdir, talep edeceklerdir, arayacaklardır haklarıdır da. Adam mesela ekmeği açık getiriyor, diyoruz ki hayır kardeşim poşetleyeceksiniz, çatal-bıçak açıkta geliyor hijyenik olmayan şartlarda, diyoruz bunları hijyenik şekilde paketleyeceksiniz öğrenciye veya personele öyle hizmet edeceksiniz. Yani dedim ya 2010’da bir şey değildi, 2011’de bir 3 ay konuşuldu tabi ondan sonra unutuldu. Beklentiler çok yüksektir. Bu sadece Kars için veya Kafkas Üniversitesi için geçerli değildir, bütün insanlar için geçerlidir. 

kau,-38-basamak-birden-atladi!-(2).jpgkau,-38-basamak-birden-atladi!-(4).jpgkau,-38-basamak-birden-atladi!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler