KAÜ’de 3 Mayıs Türkçülük Günü!

KAÜ’de 3 Mayıs Türkçülük Günü!

Kars Ülkü Ocakları Kafkas Üniversitesi Teşkilatı tarafından Kafkas Üniversitesi Merkez Kampüsünde 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle bir program yapıldı.

Merkez Kampüsünde 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle lokma dağıtan Kars Ülkü Ocakları Kafkas Üniversitesi Teşkilatı daha sonra bir basın açıklaması yaptı.

Üniversite Başkanı Hasan Eskici’nin yaptığı basın açıklaması şöyle: “3 Mayıs 1944 Milletimizin Türkçülük mücadelesinin bayraklaştığı önemli bir günü ifade eder. Hüseyin Nihal Atsız’ın Sabahattin Ali’ye Vatan haini demesiyle başlar, Atsız Ata derki ; Yiğit Bahsız Olurmuş, Taçsız Tahsız Olurmuş Namertlerin Adı Çok Mertler Atsız Olurmuş..

3 Mayıs 1944 Turancılık Türkçülük davası olarak bilinmektedir.

Bu hareket milletin içine kadar sinmiş olan komünizme karşı verilebilecek mücadelenin şuurlu bir biçimde uyanışını teşkil etmektedir, bu gün ne kadar önemli bir gün olsa da çekilen ıstırapların başlangıcı olan bu cesur hareket çıkış yolu olarak bizlere kılavuz olmuştur.

Ve şu unutulmamalıdır ki ‘’ZAMANI GELMİŞ BİR FİKRİN ÖNÜNDE HİÇ BİR KUVVET DURAMAZ’’

Öte yandan Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Güngör ise, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karacanta’yı ziyaret ederek 3 Mayıs Türkçülük Gününü kutladı.

kau’de-3-mayis-turkculuk-gunu!-(8).jpgkau’de-3-mayis-turkculuk-gunu!-(2).jpgkau’de-3-mayis-turkculuk-gunu!-(1).jpgkau’de-3-mayis-turkculuk-gunu!-(3).jpgkau’de-3-mayis-turkculuk-gunu!-(4).jpgkau’de-3-mayis-turkculuk-gunu!-(5).jpgkau’de-3-mayis-turkculuk-gunu!-(7).jpgkau’de-3-mayis-turkculuk-gunu!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler