KAÜ'de 7. Bölge İlleri İstişare Toplantısı

KAÜ'de 7. Bölge İlleri İstişare Toplantısı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)'de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı '7. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı' yapıldı.

KAÜ'de 7. Bölge İlleri İstişare Toplantısı


Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ‘7. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı. 


KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kars Vali Yardımcısı Hakan Alkan, Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Mehmet Karaoğlu, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, Kars Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Recep Koçoğlu, Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Süleyman Bulut, 7. Bölge Koordinatörü Gümüşhane Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, KAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Prof. Dr. Mitat Şahin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın tanıtım videosuyla başlandı. Toplantıda Kars Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Recep Koçoğlu’nun ardından, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Mehmet Karaoğlu birer konuşma yaptı.


Daha sonra Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Süleyman Bulut, “Teknogirişim Sermayesi Desteği” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Süleyman Bulut, sunumunda Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı nedir, hedefi, hedef kitlesi, süresi ve bütçesi, destek süresi gibi konularda bilgiler verdi. Sunumun soru-cevap kısmıyla son buldu.


Toplantı 7. Bölge Koordinatörü Gümüşhane Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç’ın “7. Bölge İlleri Sanayi Envanteri” hakkındaki sunumuyla devam etti. Hakan Topaç sunumunda 7. Bölge illeri (Kars, Ardahan, Artvin, Iğdır, Ağrı, Bayburt, Erzurum, Erzincan ve Gümüşhane), sanayi sicil kanunu ve uygulamaları, sanayi sicil sektörel dağılımı, sanayi envanter çalışmaları gibi konularda bilgiler verdi.

Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Mehmet Karaoğlu ise “Türkiye Ara Malı İthalatı” hakkındaki sunumunun yaptı. Toplantıda söz alan katılımcılar Kars’ta sanayideki sorunlar ve çözüm yoluyla ilgili karşılıklı fikir alış-verişlinde bulundu.

3.20140405131627..gif4.20140405131636..gif

Önceki ve Sonraki Haberler