KAÜ’de Haklı Gurur!

KAÜ’de Haklı Gurur!

Kafkas Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Kars halkına artık birçok tıbbi tedaviyi Kars’ta sağlamış olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Kars halkı geçmişten bu yana sağlık hizmeti alamadıklarından dolayı başka illere gitmek zorunda kalıyordu. Bu durum Kafkas Üniversitesi Genel Cerrahi alanını ilgilendiren hastalıklarda artık tamamen çözülmüş duruma geldi.

Kafkas Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, bu konuda organ nakil ameliyatları dışında tüm cerrahi uygulamaları Kars Kafkas Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yaparak diğer illere bağımlılığı kırmış durumda.

Bilindiği gibi özellikle bayanlarda en sık görülen kanser türü meme kanseridir. Meme kanserinin erken tanı ve tedavisi yaşamsal önem taşımaktadır. Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Can Yağmurdur Kars Manşet’e özel açıklama yaparak, “Meme Polikliniği açılmış ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın gücü daha da artmıştır. Bu sayede meme kanserinin erken teşhis ve tedavisi ilimizde problemsiz bir şekilde yapılmaktadır. Meme kanserine yakalanan bayan hastalar çoğunlukla meme dokusunun tamamen kaybını istememektedir ve gelişen tıp da tüm dünyada bu yönde bir tedavi öngörmektedir.  Meme dokusunun korunabildiği ve kanser tedavisinin sağlanabildiği, deneyim gerektiren, Türkiye’de genellikle sadece büyük şehirlerde yapılan ‘Grisottiflep’ gibi meme koruyucu cerrahi işlemler Kars’ta başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca halk arasında kapalı yöntem olarak bilinen laparoskopik cerrahi işlemlerin neredeyse tamamı Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği tarafından yapılmaktadır. Kapalı yöntemle birçok hastamıza fıtık, karaciğer kisti, karın içi apseler, barsak ve mide ameliyatları yapılmıştır. Yine günümüzün en korkulan hastalığı olan obezitenin (aşırı şişmanlık) de kapalı ameliyatları Genel Cerrahi Kliniği’nde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Kars ilimize İstanbul, Ankara, Gaziantep, İzmir gibi büyükşehirlerden ve diğer illerden hastalar bu ameliyatı olmak için gelmektedir. Şuana kadar yapılan birçok obezite ameliyatları problemsiz bir şekilde şifa ile taburcu edilmiş olup gerek il dışından gerekse il içinden gelen hastalar çok memnun kalmışlardır. Kafkas Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı kendi alanında dışarıya bağımlılığı bitirdiği gibi artık diğer illerden hastaların ameliyat için Kars’ a gelmesi hem Kars açısından hem de Kafkas Üniversitesi açısından yeni bir dönemin başlangıcıdır.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler