KAÜ’de  “İstiklal Ruhunun Çanakkale’de Yansımaları” Konulu Panel Düzenlendi

KAÜ’de “İstiklal Ruhunun Çanakkale’de Yansımaları” Konulu Panel Düzenlendi

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “İstiklal Ruhunun Çanakkale’de Yansımaları” konulu panel gerçekleştirildi.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Yrd. Doç. Dr. Adem Balkaya’nın, İstiklal Marşı’nın kabulünü, Mehmet Akif Ersoy’u ve Çanakkale Zaferi’ni yad etmek üzere düzenlenen panele teşrif eden konuklara teşekkürlerini ilettiği açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Mitat Durmuş’un yönetiminde panele geçildi.

Düzenlenen panelde ilk olarak Doç. Dr.  Durmuş “Tarihsel Bir Sesin Toplumu Bilince Çağrısı: Mehmet Akif Ersoy” konulu sunumunu yaptı. Ardından Yrd. Doç. Dr. Arzu Şeyda Güven “Değerler Bağlamında İstiklâl Marşı”, Dr. Adem Polat ise “Harp Edebiyatı Açısından Çanakkale” konulu sunum yaptılar. Program, panelistlere katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gabil Yagub, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Rıza Aksoy, Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

kau’de--“istiklal-ruhunun-canakkale’de-yansimalari”-konulu-panel-duzenlendi-(1).jpgkau’de--“istiklal-ruhunun-canakkale’de-yansimalari”-konulu-panel-duzenlendi-(2).jpgkau’de--“istiklal-ruhunun-canakkale’de-yansimalari”-konulu-panel-duzenlendi-(3).jpgkau’de--“istiklal-ruhunun-canakkale’de-yansimalari”-konulu-panel-duzenlendi-(4).jpgkau’de--“istiklal-ruhunun-canakkale’de-yansimalari”-konulu-panel-duzenlendi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler