KAÜ'de 'Kronik Yara' hakkında sempozyum

KAÜ'de 'Kronik Yara' hakkında sempozyum

Kronik Yara Yönetiminde Temel İlkeler nelerdir?

KAÜ'de 'Kronik Yara' hakkında sempozyum

Kronik Yara Yönetiminde Temel İlkeler nelerdir?

Kars Kafkas Üniversitesi’nde “Kronik Yara Yönetiminde Temel İlkeler Sempozyumu” gerçekleştirildi.

KAÜ ve Yara Ostomi İnkontinans Hemşireleri Derneği İşbirliği ile 22 Mayıs 2014 tarihinde Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda “Kronik Yara Yönetiminde Temel İlkeler Sempozyumu” gerçekleştirildi. Sempozyuma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Hidayet Metin Erdoğan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmaları yapıldı. Konuşmaların ardından sempozyum sunumlarla devam etti. Prof. Dr. Ayşe Karadağ “Yara Yönetiminde Ekip” ve “Yaranın Değerlendirmesi ve Kayıt edilmesi”, Prof. Dr. Neşet Köksal “Yara İyileşme Süreci ve Yara İyileşmesini Etkileyen Faktörler” ve “Kronik Yara ve Enfeksiyon Kontrolü”, Yrd. Doç. Dr. Arzu Karabağ Aydın “Bası Yaralarının Evrelendirilmesi” ve “Yara Bakımında Temel İlkeler” konularında sunum yaptılar.

Sempozyumda Necati Kaya Tıbbi Cihazlar Firması adına Necati Kaya da NAWA (yara iyileşmesinde inovatif ürünler) hakkında bilgiler verdi. Kafkas Tıbbi Cihazlar ve İşitme Merkezi adına ise Nihat Kaya dezenfeksiyon cihazını tanıttı.

Katılımın yüksek olduğu sempozyumda kronik yara hakkında değerli bilgiler verildi ve sempozyum soru-cevap kısmıyla tamamlanırken katılımcılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan tarafından plaket takdim edilerek, teşekkür edildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler