KAÜ’de suda doğum ünitesi hayata geçiyor

KAÜ’de suda doğum ünitesi hayata geçiyor

Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesinde suda doğum ünitesi hizmete açılıyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Türkiye genelinde çok sayıda ilklere imza atan Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Doğumhaneyi yenileyerek suda doğum ünitesini ve 3 yeni doğum ünitesini Karslıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Baykuş, suda doğumun normal ve sezaryen gibi bir doğum şekli olduğunu ifade ederek, “4 yeni doğum ünitemizin son hazırlıklarını yapıyoruz. Odalarımız tek kişilik olup, lavabosu ve banyosu içerisindedir. İnşallah yeni doğum ünitelerimizi en kısa zamanda tamamlayarak Karslıların hizmetine sunacağız.” dedi.

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Baykuş, ayrıca hem doğum yapacak annenin doğuma kadarki sürecinde ve doğum sonrasında da anne ve bebeğin taburculuğuna kadarki süreçle ilgili her türlü alt yapının mevcut olacağını da sözlerine ekledi.

Suda doğum hakkında da bilgi veren Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Baykuş, “Suda doğum; doğum için özel olarak tasarlanmış bir doğum havuzunda ya da küvette, suyun içinde gerçekleşen doğumlara suda doğum denir. Yalnızca bebeğin doğduğu an suyun içinde olmak için değil, doğum sürecinde kasılmaları daha rahat karşılamak için suyun rahatlatıcı etkisinden faydalanmayı da amaçlar. Doğum başladıktan sonra doğum havuzu ya da küvet ılık ve temiz su ile doldurulur. Soğudukça suya sıcak su ilave ederek ortamın ısıtılması gerekebilir. Kasılmalar sırasında suyun içinde rahatlayan anne adayı, dilerse bebeğin çıkış anında da suda kalarak çıkış aşamasını kolaylaştırabilir. Doğum sancılarını hafifletir.” diye konuştu.

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Baykuş, suda doğumun faydalarında şöyle sıraladı: “Anne adayını ve bebeği rahatlatır. Vücut ağırlığı daha az hissedildiğinden, anne adayı daha rahat hareket eder. Doğum süresini kısaltır. Endorfin salgılanması artar ve böylece daha az ağrı hissedilir. Bebeğin çıkış yaptığı kanalların yumuşamasını sağlayarak esnekliğini artırır. Vajinal bölgeye kesi uygulanması ihtimali azalır. Çoğu zaman, suni sancı gibi medikal müdahaleler gerektirmez.”

kau’de-suda-dogum-unitesi-hayata-geciyor-(8).jpgkau’de-suda-dogum-unitesi-hayata-geciyor-(7).jpgkau’de-suda-dogum-unitesi-hayata-geciyor-(1).jpgkau’de-suda-dogum-unitesi-hayata-geciyor-(5).jpgkau’de-suda-dogum-unitesi-hayata-geciyor-(2).jpgkau’de-suda-dogum-unitesi-hayata-geciyor-(4).jpgkau’de-suda-dogum-unitesi-hayata-geciyor-(6).jpgkau’de-suda-dogum-unitesi-hayata-geciyor-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler