KAÜ’nün İmamı Kim?

KAÜ’nün İmamı Kim?

Kars Kafkas Üniversitesindeki Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) İmamı aranıyor…

Kafkas Üniversitesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilişkili olarak yapılan soruşturma çerçevesinde önce 27 personel görevden uzaklaştırıldı. Bu personellerden 1’i de gözaltına alınmıştı, daha sonra bu soruşturmalar kapsamında 11 personel daha açığa alınırken, Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi de dahil 13 personelin gözaltına alınma işlemleri gerçekleşti. Toplam gözaltına alınan ve uzaklaştırılan personel sayısı,  Kafkas Üniversitesi’nde 51 kişi olurken, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve çok sayıda üst düzey yöneticilerin istifaları ardı ardına geldi.

KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLUYOR?

11 Temmuz 1992 tarihinde kurulan Kars, Ardahan, Iğdır, Artvin ve Erzurum’da da bölümleri bulunan Kars Kafkas Üniversitesinin, “Her İle Bir Üniversite” projesi kapsamında tüm bölümleri Kars’ta toplandı. Bu proje kapsamında 22 Mayıs 2008 tarihinde Ardahan’da Ardahan Üniversitesi (ARÜ) açıldı.

Bölgede kurulan köklü üniversiteler arasında yer alan Kafkas Üniversitesi hak ettiği noktaya gelememiş, KAÜ den yaklaşık 16 yıl sonra kurulan Ardahan Üniversitesinin bile gerisinde kalarak, şehrin gelişimine ayak uyduramamıştır. Bu geri kalışın sebebi ise son yapılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamı ile ilişkilendiriliyor.

Kafkas Üniversitesine yuvalanan FETÖ ile ilişkili personelin, edinilen bilgiye göre; çoğunlukla şimdiki Rektör Prof. Dr. Sami Özcan tarafından işe alındığı iddialar arasında. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler