Kayak Milli Takımı Sarıkamış'ta Kampa Girdi!

Kayak Milli Takımı Sarıkamış'ta Kampa Girdi!

Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2015-2016 yılı faaliyet programı kapsamında Alp Disiplini Kayak Milli Takımı, Sarıkamış’ta kampa girdi.

Sezon öncesi Cıbıltepe Kayak Merkezi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tesislerinde çalışmalarını sürdüren Milli Takım, 2 bin 500 rakımdaki ormanlık alan içinde kültür fizik, kondisyon, koşu ve nefes açmaya yönelik antrenman yapıyor.

Kayak Federasyonu Alp Disiplini Teknik Kurul Üyesi Cüneyt İnaç, federasyon olarak geçen yıl Sarıkamış'ta yapılan yaz kondisyon kampından memnun kaldıkları için bu senede yine burada kamp yapmayı uygun gördüklerini belirtti.
İnaç, yüksek irtifa kampı açısından Sarıkamış’ın çok ideal bir yer olduğunu söyledi.

Cüneyt İnaç, “Federasyon başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin aldığı karar doğrultusunda bu sene ilk kampımızı Sarıkamış’ta gerçekleştiriyoruz. Burada 10 günlük kampın ardından daha düşük rakımda Isparta’da kamp yapmayı planlıyoruz. Daha sonra Aralık ayında uluslararası Erzurum ve Sarıkamış kupalarına katılacağız. Ardından Avrupa da düzenlenecek yarışlara iştirak edeceğiz. Buradaki performansa göre 2018’de Kore’de yapılacak Kış Olimpiyatlarını güçlü bir şekilde katılmayı hedefliyoruz” dedi.

Kars Kayak İl Temsilcisi Şinasi Yıldız, sporun bütün branşları için Sarıkamış’ın tam bir kamp eğitim merkezi olduğunu kaydetti.

Milli Takım Antrenörü Vicdan Tetik Tığlı ise kamp ortamının doğal güzellikler içinde olduğunu, rakımın yüksek oluşu sporcuların doğayla birleşmesinin iyi olduğunu, burada depolanan enerji ile yarışmalarda büyük başarılar elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Alp Disiplini Kayak Milli Takımı Sarıkamış’ta 10 gün süreyle antrenörler nezaretinde sabah ve öğlenden sonra olmak üzere günde 4 saat çalışma yapıyor. Milli Takımda, gençler ve büyükler kategorisinde 15 sporcu, 3 antrenör, kamp müdürü ve 1 teknik sorumlu bulunuyor.

kayak-milli-takimi-sarikamista-kampa-girdi!-(1).jpgkayak-milli-takimi-sarikamista-kampa-girdi!-(2).jpgkayak-milli-takimi-sarikamista-kampa-girdi!-(3).jpgkayak-milli-takimi-sarikamista-kampa-girdi!-(4).jpgkayak-milli-takimi-sarikamista-kampa-girdi!-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler