Kaymakam Öztürk, Kuyucuk Gölü´nde İncelemelerde Bulundu

Kaymakam Öztürk, Kuyucuk Gölü´nde İncelemelerde Bulundu

Arpaçay Kaymakamı İlyas Öztürk, Kuyucuk Gölü’nde bir takım incelemelerde bulundu.

Kaymakam İlyas Öztürk, Ramsal Alanı olan ve her yıl yüzlerce yaban hayvanına ev sahipliği yapan Kuyucuk Gölü’nü gezerek bilgiler aldı.

Kuyucuk Gölü sulak alanının gerek ulusal gerekse uluslararası önemine istinaden alanın tanıtılması amacıyla gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden Öztürk, Kuyucuk Gölü sulak alanında Doğa Eğitim Merkezi’nin kurulması ve peyzaj projelerinin yaptırılması ve uygulanması kararların alındığını ve bu kapsamda gerekli çalışmalar başlatıldığını belirtti.

Öztürk, “Kuyucuk Gölü Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli kuş cenneti ve Türkiye’nin 13. ve Doğu Anadolu’nun ilk Ramsar alanıdır. 2012 yılı sonunda yapımı tamamlanan Kuyucuk Turizm Merkezi ile insanların eğlenmesine, dinlenmesine ve kısa süreli tatil yapmasına, bilimsel ve eğitsel amaçlı çalışmalar yapılmasına olanak sağlanacaktır” dedi.

Öte yandan,2005’de Kuyucuk Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ilan edildi. 8 Ekim 2008 tarihinde ise Kuyucuk Gölü koruma ve Ramsar sınırları çizildi. Bu çalışmada tampon bölge, sulak alan sınırı, ekolojik etkilenme bölgesi ve mutlak koruma bölgesi olmak üzere tüm sınırlar çizilmiştir.

Her mevsimde farklı doğa güzelliklerini içinde barındırmasından dolayı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Bir süre Kuyucuk Gölü’nü gezen Kaymakam İlyas Öztürk, yaptığı incelemelerin ardından bölgeden ayrılarak ilçe merkezine döndü.

kaymakam-ozturk,-kuyucuk-golu´nde-incelemelerde-bulundu-(4).jpgkaymakam-ozturk,-kuyucuk-golu´nde-incelemelerde-bulundu-(1).jpgkaymakam-ozturk,-kuyucuk-golu´nde-incelemelerde-bulundu-(2).jpgkaymakam-ozturk,-kuyucuk-golu´nde-incelemelerde-bulundu-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler