Kaymakam Üçgül Şehit Mevlidine Katıldı

Kaymakam Üçgül Şehit Mevlidine Katıldı

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Kötek köyünde Şehit Taner Seoğlu için mevlit okutuldu.

Kaymakam Üçgül Şehit Mevlidine Katıldı

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kötek köyünde Şehit Taner Seoğlu için mevlit okutuldu. Köyün camiinde düzenlenen mevlitte konuşan Kağızman Müftüsü Yakup Belen, ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik mertebesi olduğunu belirterek; “Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir. Müslümanları, düşmanlarına üstün kılan en mühim esaslardan biri ‘ölürsem şehidim, kalırsam gazi’ inancıdır. İnsan hayatındaki ilk şehidimizin Kabil’in Habil’i öldürmesi ile olmuştur. İnsanlık tarihindeki şehitlik mertebesi o günden bugüne olduğu gibi, bundan sonra da şehitlerimiz olacaktır. Peygamber efendimiz de dualarında şehit olarak ölmeyi istemiştir.” dedi.

Okunan mevlidin ardından şehit ailesi tarafından yemek ikram edildi. Daha sonra da şehidin adını taşıyan İlköğretim okulunu ziyaret edilerek ihtiyaçları ve sorunları hakkında brifing alındı. Öğrencilerle birlikte İstiklal Marşını okuyup, sohbet eden Kaymakam Musa Üçgül, derslerinde başarılar diledi.

Mevlit törenine Kağızman Kaymakam Musa Üçgül, Kars İl jandarma Komutanı , Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kağızman İlçe Jandarma Komutanı Jandarma yüzbaşı Umut Çevik,Kağızman Müftüsü Yakup Belen katıldı.  kha

Önceki ve Sonraki Haberler