Kazananı AFDK Belirleyecek! Kars36 Spor: 2 - Sarıkamış Belediyespor: 1

Kazananı AFDK Belirleyecek! Kars36 Spor: 2 - Sarıkamış Belediyespor: 1

Kars36 Spor ile Sarıkamış Belediyespor arasında oynanan Play - Out maçının sonucuna ilişkin kararı, Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) verecek.

İki takımız Kafkas Üniversitesi Abamüslüm Güven Stadyumunda karşı karşıya geldi. Her iki takımımızın taraftarları tribünleri tıklım doldururken, Kars son yılların en coşkulu filan maçını yaşadı.

Kazananın BAL Liginde mücadele edeceği maç oldukça heyecanlı ve gergin ortamda başladı. Polisin geniş çaplı güvenlik önlemleri aldığı maç boyunca, taraftarlar soğuk hava ve rüzgara rağmen son ana kadar takımlarını destekledi. Her iki takım futbolcuları maç öncesi galibiyet yenini ederek sahaya çıktı.

Son derece heyecanlı başlayan maçın 14. Dakikasında Kars36 Spor’dan Ercan Kuruçay takımını 1 - 0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarının 86. Dakikasında Sarıkamış Belediyespor’dan Muhammed İmren 86. dakikada takımını beraberliğe taşıdı. 90 dakikanın 1-1 tamamlanmasının ardından 11 dakikalık uzatmalarda ise Kars36 Spor takımı penaltı kazandı. Penaltı atışını gole çeviren Bulut Akbaş, Kars36 Spor takımını 2 - 1 öne geçirdi.

Golün ardından saha karıştı. Sarıkamış Belediyesporlu futbolcular ve yöneticiler uzun süre hakeme itiraz ettiler. Yaşanan gerginliğin devam etmesinin ardından Sarıkamış Belediyespor Başkanı Harun Hayali, takımını sahadan çekti. Bir süre bekleyişin ardından Sarıkamış Belediyespor sahaya dönmedi. Bunun üzerine hakem maçı tatil etti. Böylece Kars36 Spor ile Sarıkamış Belediyespor arasında oynanan gergin Play - Out maçının sonucuna ilişkin kararı, önümüzdeki günlerde Amatör Futbol Disiplin Kurulunun (AFDK) vereceği belirtildi.  

Maçın ardından Kars36 Spor Başkanı Muharrem Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, maçta yaşanan gerginlikten dolayı hem taraftar açısından ve Karslılar açısından üzüntü içerisinde olduğunu söyledi.

Gerginliğin Kars ve Sarıkamış’a yakışmadığını söyleyen Yıldız, Sarıkamış Belediyesporlu futbolcu ve hocalarının kavga eder durumda olduklarını ileri sürdü.

Futbolcuları spor ahlakı ile işlemek gerektiğine dikkat çeken Başkan Yıldız, “Demek ki işimiz çok uzun. Çok zordayız. Biz hem taraftarımızı, hem futbolcularımızı spor ahlakıyla, sadece spor yapmaları için uzun uzun işlememiz gerekir. Allah hepimize yardım etsin. Maçın son dakikalarında penaltı ile golü bulduk. Ardından da Sarıkamış Belediyespor’un futbolcuları ve hocaları hakeme saldırdılar. Daha sonrada sahadan çekildiler. Bunun üzerine hakem de durum değerlendirmesi yaparak maç sonucu belirlemesi için futbol disiplin kuruluna götürecekler. Federasyon da bir karar verecek. Nasıl bir karar verecek bilmiyoruz. Ama biz kazanmayı hak ettik. Hakkımızdı ve iki yıl önce hak etmeden kaybetmiştik. Bizi kumpaslar içerisinde ve oyunlar oynayarak maçı bize kaybettirmişlerdi. Her zaman söylediğimi gibi Sarıkamışspor bizim rakibimiz olmamalıydı. Başında Muharrem Yıldız’ın olduğu bir kulübün kendi ilindeki ve ilçesindeki takımlarla rakip olması ağırıma gidiyordu. İnşallah sonuç açıklanır ve BAL’a devam ederiz. İlimizdeki takımları destekleyeceğiz ve onlarla birlikte yürüyeceğiz. Çünkü alt yapıyı birlikte oluşturacağız. Kars’ı spor ile anılan bir şehir haline getireceğiz. Çok eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz. Tesislerimizde ve şehrimizde büyük sıkıntılarımız var. Futbol açısından ciddi açıkları olan bir şehiriz. İnşallah bundan sonra Sayın Bakanımız Ahmet Arslan, milletvekilimiz ve Valimiz ile bizler bu şehirde gençlerimizin spor yapmasını sağlayacağız. Bugünde gördüğünüz gibi tribünler tıklım tıklımdı. Maç gergindi ama tribünde Kürdü, Azerisi, yerlisi ve terekemesi yoğun yağmur ve şiddetli rüzgara rağmen bir ve beraberdi. Biz bunları Muharrem Yıldız ile değil, başarıyoruz. Siyasi olarak her düşünceden insanımız buradaydı. Her kesin tek bir sevdası vardı o da kenetlenmişlerdi ve Karsspor diyorlardı. Her biri kendi takımlarını desteklemekteydi. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Önümüzde çok güzel günler olacak. BAL ligine gidersek önümüzde çok zorlu bir süreç var. Karadeniz gurubundayız. Bizler Kars, Ardahan ve Iğdır olarak varız ama diğer taraftan 10’a yakın Karadeniz takımları ile mücadele edeceğiz. Yüce Rabbim yolumuzu açık etsin. El ele verirsek önce 3.Lige, daha sonra da 2. Lige çıkarız.” dedi. 

Öte yandan Prof. Dr. Abamüslüm Güven stadyumunda oynanan karşılaşmada Sarıkamışlı taraftarlara ayrılan tribünün koltukları kırıldı. Kırılan kotluklar Sarıkamışlı taraftarlar tarafında sahaya atıldı. Sarıkamışlı teknik heyet ve yedek sporcuların oturduğu yedek kulübesi de yine sporcular tarafından tekmelerle kırıldı. Üniversiteye ait stadyumun yedek kulübesi ve misafir takım seyircilerine ayrılan tribünler kullanılmaz hale geldi.

Kars36 Spor’un galibiyetini kutlamak isteyen taraftarlar ise tribünlerden aşağı atlayarak saha içerisine koştu. Bazı taraftarlar tribünlerden atlarken, çeşitli yerlerinden yaralandı.

kazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(2).jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(3).jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(4).jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(1)-001.jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(5).jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(6).jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(7).jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(8).jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(9).jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(10).jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(11).jpgkazanani-afdk-belirleyecek!-kars36-spor-2---sarikamis-belediyespor-1-(12).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler