Kazım Karabekir Paşa'yı Anıyoruz

Kazım Karabekir Paşa'yı Anıyoruz

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN MESAJI

I.Dünya Savaşı sonunda Anadolu’nun bazı bölgelerinin işgale uğramasının ardından Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Samsun’da başlayan direnişe ilk ve en önemli destek Kazım Karabekir Paşa’dan geldi. Erzurum’da bulunan Kazım Karabekir Paşa, “Kolordum ve ben emrinizdeyim Paşam” diyerek, verdiği büyük destekle vatanseverlik örneği sergiledi.

Kazım Karabekir Paşa Kurtuluş Savaşımızın her kademesinde görev aldı. Verilen her görevi üstün bir başarıyla yerine getirdi. Ermeni ordusunu bozguna uğratarak Kars, Ardahan, Iğdır ve Artvin’i vatan topraklarına yeniden kattı. Kazım Karabekir Paşa, Doğu’da adeta bir kale gibiydi. Ermeni saldırılarını püskürtmesi, sınırımızı çizmesi sebebiyle “Kars Fatihi” olarak anıldı.

Kazım Karabekir Paşa’nın başarıları cephelerde sınırlı kalmadı. Cephelerdeki başarılarının yanı sıra eğitim, sosyal ve siyasi hayat içinde birçok yararlı hizmetlerde bulundu. Ermeni ve Rus saldırılarında anne ve babaları ölen çocuklar için Sarıkamış Ana Mektebi’ni açtı. Bölgenin sağlık ve eğitim ihtiyacını karşıladı.

Kazım Karabekir Paşa kahraman bir asker, önemli bir siyasetçi ve yazardı. Ordudan ayrıldığı halde, askerlik ruhunu yitirmedi. Şanlı tarihimizin altın sayfalarında yer alan ve bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamamızda büyük emeği olan Kazım Karabekir Paşa’yı aramızdan ayrılışının 69.yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler