Kentsel Dönüşüm Projesinin Kars'a Faydası

Kentsel Dönüşüm Projesinin Kars'a Faydası

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundukları Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kentte turizmin gelişmesini sağlayacağını söyledi.

 

Başkan Bozkuş, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Atatürk ve Bayrampaşa Mahallelerinde başlatılan TOKİ konutlarıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

 

Hak sahipleriyle senet imzalandığını söyleyen Başkan Bozkuş, “Bu senet imzalaması bittikten sonra bu ay içerisinde TOKİ gelip Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa’nın üst kısmında çalışma başlatacak ve 10 blok yapımı için start verilecek. Bu mahallerin ardından diğer mahallerimizde de çalışma başlatılacak. Daireler; 75, 85, 120, 150’er metrekare halinde yapılacak. Bu çalışmalarımızı da Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da TOKİ ile birlikte yapacağız. Sayın Başbakanımıza sunduğumuz Kentsel Dönüşüm Projesi Kars’ta turizmin gelişmesini sağlayacak. Turizm geliştiği zamanda ticaret gelişecek. Ticaret geliştiğinde de ilk olarak hayvan ürünlerinin ticareti yapılabilecek. Bu da Et ve Süt Entegre Tesislerinin tekrar kurulmasının önünü açacaktır. Bu konuda da ciddi bir mesafe aldık.” dedi.

 

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler