KESK, Kars Halkını Duyarlı Olmaya Davet Etti!

KESK, Kars Halkını Duyarlı Olmaya Davet Etti!

Kars KESK Şubeler platformu, “KAÜ'de yaşanan öğrenci olayları, etnik bir çatışmaya dönüşmemeli..!”

KESK, Kars Halkını Duyarlı Olmaya Davet Etti! 

Kars KESK Şubeler platformu, “KAÜ’de yaşanan öğrenci olayları, etnik bir çatışmaya dönüşmemeli..!”

Kars KESK Şubeler Platformu adına açıklamada bulunan Dönem Sözcücü Hayati Mehmetoğlu, son günlerde Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) karşıt grup öğrenciler arasında meydana gelen olaylar ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, olayların etnik bir çatışmaya dönüşmemesi için Kars halkını duyarlı ve sağduyulu olmaya davet etti.

Yaşanan olaylar ile ilgili olarak Kars Eğitim Sen Şubesinde yapılan basın açıklamasında, Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Yavuz Özışık ve Tüm Bel Sen Kars Şube Başkanı Çağlar Yarıcı da hazır bulundu.

Mehmetoğlu, açıklamasında, bazı sendikalar olarak bu türden toplumsal olayların kötü sonuçlar doğurmaması için Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sami Özcan ile görüşme talebinde bulunmalarına rağmen, Rektör Özcan’ın görüşme taleplerini kabul etmemesini ise eleştirdi.

REKTÖR ÖZCAN’I SUÇLADI

KESK olarak dün olduğu gibi bugünde böylesi toplumsal olaylara duyarsız kalmayacaklarına dikkat çeken Mehmetoğlu, “Sendika ve Konfederasyonumuza bu öğrenci çatışmaları il ilgili olarak birçok şikayet ve iddialar ile olayların durdurulması yönünde duyarlı olmaya davet eden bir çok talep gelmiştir. Bu talepler üzerine konfederasyonumuz bir heyet oluşturarak var olan iddialarla ilgili bir araştırma başlattı. Bunun sonucunda da bizler Kars Valisi, Sayın Eyüp Tepe, Kars Emniyet Müdürü Sayın Ercan Çakmak ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Sayın Sami Özcan ile randevu talebinde bulunduk. Bunun üzerinde taleplerimiz Sayın Tepe ve Sayın Çakmak tarafından kabul edilmiş ama Rektör Özcan tarafından geri dönüş olmamıştır.” Dedi.

KAYGILARIMIZI VE BİLGİLERİMİZİ, VALİMİZ VE EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ İLE PAYLAŞTIK

Yaşanan tatsız olaylarla ilgili olarak oluşturdukları heyetin edindiği bilgileri ve kaygıları Vali Eyüp Tepe ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile paylaştıklarını da belirten Mehmetoğlu, “Vali Eyüp Tepe ve Emniyet Müdürümüz Ercan Çakmak, heyetimizin kaygılarını dikkatte aldıklarını ve olaya ciddi bir şekilde yaklaştıklarını tarafımıza bildirmişlerdir. Bu da bizleri son derece mutlu etmiştir. Fakat böylesine son derece önemli bir süreçte ve olayların devam ettiği bir zamanda, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünün randevu talebimize dönmemeleri sendikamızı kaygılandırmıştır.”diye konuştu.

BAZI ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ, OLAYLARI PROVEOKE EDİYOR!

Öğrenciler arasında yaşanan olaylarda bazı öğretim görevlilerinin, çalışanların ve güvenlik görevlilerin yanlı davranmakla birlikte provokatörlük yaptıkları iddiasında da bulunan Mehmetoğlu açıklamasında ayrı şu ifadeleri kullandı:

“Bazı öğretim görevlilerinin öğrencileri not ve devamsızlıkla tehdit ettikleri, bir grup öğrencilere lojistik destek sağladıkları iddialar arasındadır. Sınav esnasında derslikler basılarak, bazı hocaların da bunlara göz yumduğu da söylentiler arasında yer almaktadır. Yine Üniversite kampusunda görevli özel güvenlik görevlilerinin bir grup öğrencinin üzerlerini arayıp, bir grup öğrencinin üzerlerini aramayarak onların kampusa sopa, satır, bıçak gibi kesici ve delici alet sokmalarına göz yumduğu da söylentiler içindedir. Ayrıca, öğrenci çatışmalarında bu olaylara yan çıkarak dükkânlarında öğrencilerin kesici ve delici alet bulundurarak lojistik destek sağladıkları var olan iddialar arasında yer almaktadır. Biz KESK olarak bu olaylarda edindiğimiz kaygıları Kars halkıyla da paylaşıyor ve etnik bir çatışmaya dönüşmemesi için halkımızı duyarlı ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz.” Tacettin DURMUŞ

Önceki ve Sonraki Haberler