Kılıç: Değerlerimizi hep birlikte yaşıyoruz

Kılıç: Değerlerimizi hep birlikte yaşıyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı salon konuşmasında, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de omuz omuza, el ele verildiğine işaret ederek, bugün de bu değerleri hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Kılıç: Değerlerimizi hep birlikte yaşıyoruz

Sarıkamış Şehitleri anma etkinliklerine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı salon konuşmasında, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de omuz omuza, el ele verildiğine işaret ederek, bugün de bu değerleri hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Burada ki en büyük pay hiç şüphesiz ki cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızındır. Ama en önemlisi siz gençlerin ve salonu dolduran herkesin çağrımıza kulak verip buraya gelmesidir. Bu yüzden herkese çok teşekkür ederim. Çünkü bu değerleri hep beraber anmak, hatırlamak ve yaşamak istediğimiz zaman beraber olabiliyorsak işte o zaman bir şey paylaşıyor oluyoruz. Ortak bir düşünceyi ortak bir hissi paylaşıyoruz. Öz güvenimiz olduğu sürece bu devletin ve bu milletin nelere kadir olduğunu anladığımız zaman gelecek daha çabuk gelecektir. Geleceği inşa edecek olan sizlersiniz. Burada aldığınız eğitim ve donanımla. Onun için en küçük bireyimizden bu salonda en kıdemli olana kadar bu hepimizin görevidir. Herkes edindiği hayat tecrübesini birbiri ile paylaşacak ve geçmişinde yaşadığı bu birlikteliği geleceğe taşıyacak.” dedi.

Sarıkamış’ta giderken şehitlik ziyaretinde duygulandığını da ifade eden Kılıç, “100 yıl geriye gittiğiniz zaman şehitlikte ki isimleri görüyorsunuz.  Orada ki isimlere baktığınız zaman yaşlarını görüyorsunuz. Ne kadar genç fidanların bu vatanın bu milletin gelecekte var olması için feda ettiğimizi ve ne fidanların kendini feda ettiğini görüyorsunuz. Aynı zamanda bu millet için kendilerini feda edenlerin hangi şehirlerden geldiklerini görüyorsunuz. Ve şunu görüyorsunuz ki Çanakkale de olsun dumlu pınar da olsun sarıkamış ta olsun bu ülkenin dört bir yanından milletini müdafaa etmek için vatanını müdafaa etmek için, inancını müdafaa etmek için koşarak gelen bir millet. O şekilde bile baktığınız da İstanbul da var İzmir de var Hakkari de var Diyarbakır da var, Trabzon da var, Ankara da var Konya da var mersin de var Hatay da var. Ama bugün ülkemizin sınırları içerisinde olmayanlardan da gelenler var. Çünkü bundan 1010 sene önce bir imparatorluğun çöküş zamanıyken yeni bir devletin kurulmasına ayak atılırken o imparatorluğun her yerinden gelen bugün maalesef ülkemizin sınırları içersinde olmayan ama birlikteliğimizin olduğu Kudüsten, Briştine  den  şamdan çok farklı yerlerden gelen kardeşlerimiz oldu. Ve onlar bu bayrak, bu millet için şehit oldular. Bu yüzden bizim geçmişimizi çok iyi bilmemiz çok iyi anlamamız ve geleceğe taşımamız gerekir.” diye konuştu.

Türkiye’nin 81 ilinden tarih ve edebiyat öğretmenlerinin Kars’ta buluştuğuna da dikkat çeken Bakan Kılıç, şunları söyledi:

“Bugün burada bizimle birlikte olan öğretmen  arkadaşlarımız bu konuda bize çok yardımcı olacaklar. Çünkü sizin anlatıp yetiştireceği insanlar özgüvenli milletine ve devletine inanan bunu siz yapamazsınız dendiğinde biz bunu yaparız diyen milletler olacaklar. 2023 e çok bir zaman kalmadı 8 sene kaldı cumhuriyetimizin 100 senesine. 2053 2071 e kadar beraber yürüyeceğiz. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu haykıracağız. Farklılıklarımız Ayrılık değil birliktelik vesilesidir. Nasıl ki vatan uğrunda ölenler ölü değildir ve sizlerde beraberliğinizle bu milletin geleceği olacaksınız. Bizler bu anlamda sizlerin bu imkanlarda bu eğitim ve donanımları almanız için bu makamlardayız. Makamların hiç birisi kalıcı değildir. Yarın bir gün burada oturan arkadaşlarım bu makamların sahipleri olacaklar. Ama şunu unutmayınız sizin ecdadınız çıktığı yoldan geri dönmedi. Bugünün dünyasın o özgüven ve azimle yürüyenler bu başarıya ulaşıyor. Bu sene çok farklı programlarda beraber olacağız. Ama inanıyorum ki bugün burada yaşadıklarınız ve anladıklarınız sizin geleceğinize ışık tutacaktır. Burada yaşananları iyi anlayın. Ellerinizi açın dua edin ve şehitlerimize rahmet dileyin. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da, “Ülkemizin her tarafından şehitlerimizi yad etmek için onların dualarına nail olmak için buraya toplanan sayın gençler. Sayın bakanım bir şeyin altını özellikle çizdi; Buraya gelinmeli, burayı anlayabilmek için gelmek lazım. Geleceği kurmak ve kurgulamak için gelmek lazım dedi. Evet burası çok önemli güzel bir söz vardır der ki : “Akıllı insanlar ve toplumlar yaşanmışlıklardan ve başkalarının yaşadıklarından ders alırlar.” Bu topraklarda çok şey yaşandı çok şeye göğüs gerildi büyük fedakarlıklar yapıldı büyük kahramanlıklar sergilendi. Ve şu anda üzerine ayak bastığımız topraklar bu ülkenin toprakları o zaman ne yazık ki Osmanlı devletinin toprakları bile değildi. Bu kahramanlıkların nesillere anlatılması ve aktarılması lazım. Nesillerin de bunlara her an hazır olması lazım. Serhat şehirlerin de yaşamak zor. Geçidi bekleyen şehirler bu şehirlerde yaşamak zor. Burayı anlamak lazım. Buraya bir defa gelmiş olmakla ve yakınlarınıza anlatıp onları da getirip görmelerini sağlamış olmanız suretiyle serhat şehrinde yaşamanın zorluklarını kendiniz ve çevrenize anlatmakla bile bu memleket için büyük bir öz veride bulunmuş oluyorsunuz.” şeklinde konuştu:

Milletvekili Kılıç konuşmasını şöyle tamamladı:

“Evet Asımın nesli zorluklar içerisinde yetişmiş bir nesildir. Vatansızlığı, yokluğu ve yoksulluğu bilerek büyümüştü. Ve zamanı geldiğinde gözünü kırpmadan bu vatan için kendini feda etti. namusunu korudu çünkü asımın nesli oydu. Bir daha gerektiği zaman asımın neslini karşımızda bulabilmek için ve dünyanın b unu karşısında bulabilmesi için bu fedakarlıkları buralara gelerek, anlamak lazım. Sarıkamış’ın en sıcak olduğu günlerden birisini yaşıyorsunuz bugün. Bunu gündüz yaşıyorsunuz. Bu imkanlarla bu teknolojiyle bu korumada yaşıyorsunuz. Bunu bir düşünün -40 derecede sırtınızda kar açsınız ve üzerinizde hiçbir şey yok.  Yarına çıkıp çıkmayacağınız belli değil. Gözünüz tipiden hiçbir şey görmüyor, kanınız donuyor. Kar donuyor su donuyor insan, bitki, hayvan her şey donuyor. Ama bir şey çarparak devam ediyor. Vatan için, bayrak için, millet için, ezan için askerlerimizin kalpleri. Onların kudretleri, azimleri ve fedakarlıkları ile bu topraklar bizim için vatan yapıldı. Ruhları şad olsun. Ve bizim için belki de herkesin yapabileceği tek şey onları ziyaret etmek, anlamak, dua etmek ve yeni nesillere bunları anlatmak. Bu arada cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve bütün hükümetimizin bunları geleceğe anlatmak için yaptıkları bütün bu fedakarlık ve gayretler için şehrimiz adına Sarıkamış adına, şehitlerimiz adına hepsine teşekkürle edip saygılarımı sunuyorum. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı verdiğiniz güçten dolayı bütün genliğimize gençlerin önünde hürmetle eğiliyor ve saygıyla selamlıyorum.” kha

sam_3245.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler