Kılıç Yeni Mera Kanununu Anlattı

Kılıç Yeni Mera Kanununu Anlattı

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Mera Kanunu'nda yaptıkları değişikliği meclis kürsüsünde anlattı.

 

Kılıç: 1998 yılında yürürlüğe giren Mera Kanunu’nda değişiklik öngören kanun tasarısının meclis genel kurulunda görüşmeleri sırasında, kanunda neden değişikliğe ihtiyaç duyulduğunu ve neler getirdiğini anlattı.

 

Bu değişiklik ile meraların vasfının bozulmasının engelleneceğini dile getiren Kılıç: bozulanların ıslahı için kaynak oluşturulacağını ve meraların en yakınında olanlardan başlanmak üzere kiraya verilmesinin sağlanacağı, dolayısıyla meraların daha iyi sahiplenilmesine katkıda bulunulacağını ifade etti. Kılıç ayrıca kiralanan meralar üzerinde tarımsal amaçlı yapıların kurulmasının da yolunun açılacağını ve toplam meranın % 1’lik kısmında kapalı alan yapılabilmesinin de mümkün olacağını söyledi.

 

ÖNCELİK KÖYLÜNÜN VE YAKIN ÇEVRENİN OLACAK

 

Kılıç, ayrıca şu ifadeleri de kullandı: “Meralar öncelikle ihtiyaç ölçüsünde çiftçilikle iştigal edenlere tahsis edildikten sonra, fazla olduğuna mera komisyonları tarafından karar verilen kısımların ihalesi, valiliklerce önce çevre yerleşim yerlerinde oturan köylülerden başlamak üzere kiralanabilecek. Bu uygulama da kiracıların o bölgenin insanı olmasının sağlayacağından, meraların daha özenli kullanımına katkıda bulunulacaktır.”

nu2.20130301165606..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler