Kılıç'a Gurbetçilerden Yoğun İlgi!

Kılıç'a Gurbetçilerden Yoğun İlgi!

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Almanya'da bulunduğu sürede edindiği izlenimlerini kamuoyuyla paylaştı.

 Kılıç'a Gurbetçilerden Yoğun İlgi!


AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Almanya’da bulunduğu sürede edindiği izlenimlerini kamuoyuyla paylaştı.

Kılıç, Türklerin ve özellikle Karslılar ile Posofluların yoğun yaşadığı Almanya’nın Duisburg şehrinde geçirdiği üç gün içerisinde 15’e yakın büyük toplantı yaptı. Bu toplantılarda Türk vatandaşlarıyla sohbet etme, dertleşme imkanı yakaladı ve bazı paylaşımlarda bulundu. Kılıç, onların 1960’lı yıllardan bu güne kadar yaşadıklarını ve duygularını daha iyi anlama ve kavrama imkânı bulduğunu söyledi.

Kılıç, dikkat çekmek istediği en önemli noktayı ise şöyle dile getirdi:

“Özellikle son 10 yılda Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti hükümetleri süresince Türkiye’nin büyük değişimi ve dönüşümü ve dünyadaki itibarının arttığını gördük. Bu artışla beraber yurt dışında yaşayan Türklerin de daha çok daha büyük saygı gördüğünü, kendilerine güvenlerinin artığını tespit ettik. Gerek Türkiye’nin gerekse kendilerinin gelecekleri noktasında çok daha umutlu olduklarını sevinçle gözlemledik.”

Kılıç ayrıca, son zamanlarda ülkemizde yaşananlarla alakalı çok ferasetli değerlendirmeler yaptıklarını da belirtti. Kılıç, “Aslında hedefin Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olduğunu çok iyi anladıklarını, bölgede Türkiye’nin gelişmesinden rahatsızlık duyanların bir oyunu olduğunu bildiklerini gördük. Ve bu sebeplerden dolayı da eskisinden daha güçlü bir şekilde gerek Türkiye Cumhuriyeti’nin, gerek AK Parti hükümetinin ve Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında ve arkasında olduklarını gözleri dolu bir şekilde haykırarak ifade ettiklerine şahit olduk.” açıklamasını yaptı.

Bu toplantılarda ve ziyaretlerde yaklaşık 2 bin 500 gurbetçimizle temas ettiğini söyleyen Kılıç, AK Parti ile birlikte başlayan bu ilgi ve yakınlaşma sürecinin artarak devam etmesi gerektiğini ve gurbetçilerimizin sorunlarının çözülmesine de büyük katkısının olacağını ifade etti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler