Kılıçdaroğlu, KAI Dernekler Federasyonu İle Bir Araya Geldi

Kılıçdaroğlu, KAI Dernekler Federasyonu İle Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu ve Vakıflar ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu ve Vakıfları toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin bakanını kabul etmeyen Hollanda'nın Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca kampanya sırasında devletin hiçbir imkanını kullanmadıklarını belirterek, "Biz iman kuvvetiyle yoldayız" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu ve Vakıflarının Bostancı'da bir otelde gerçekleşen toplantısına katıldı. Toplantıya Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşan CHP Lideri, kendi istiklalini belirlemek için sandığa gidileceğini belirterek, "Kendi istiklalimizi belirleyecek, oturup karar vereceğiz. Bu bir parti tercihi değildir. Bunun üzerinde bir görüş birliği sağlamamız lazım. Seçilecek olan başkan tarafsız mı olmalı, partizan mı olmalı? Tarafsız olmalı deniyorsa 'hayır', partizan olmalı diyorsanız 'evet' oyu kullanacaksınız. Başkan tarafsız olursa devletin sigortası olur, 80 milyonu temsil eder. Taraflı olursa 80 milyonu temsil etmez. Bir partinin genel başkanı mahkemelere hakim tayin edebilmeli düşüncesindeyseniz 'evet' oyu kullanın, bu doğru olmaz diyorsanız gidip 'hayır' oyu kullanacaksınız. 550 milletvekilini meclise seçip gönderen biziz ama bir kişi milli iradeyi tanımam meclisi feshettim demesini kabul ediyor, demokrasiye gerek yoktur diyorsanız 'evet' oyu kullanacaksınız. Demokrasiye ihtiyaç var diyorsanız 'hayır' oyu kullanacaksınız. 'Başkanı seçtik boşver milli iradeyi istediği zaman meclisi feshetsin' diyorsanız 'evet' oyu kullanacaksınız. Olay bu kadar basit. Olay demokrasi olayıdır. 'Evet' çıkarsa devletin yapısı ile işleyişi ile kararname çıkarma yetkisi veriyoruz sayın cumhurbaşkanına. Bu ne demek? Devlette kim vali olacak, kim müsteşar olacak bunu TBMM belirliyordu. Şimdi deniyor ki meclis bunları belirlemesin başkan belirlesin. Kuralları başkan belirler. Bu devlette liyakat sisteminin çökmesi demektir. Yeni modelde başkan isterse herhangi bir arkadaşını eğitim durumu ne olursa olsun bakanlıklara atayabilir. Bütün yetkileri ona verelim diyorsanız 'evet', devlette liyakat önemli diyorsanız 'hayır' oyu kullanacaksınız" diye konuştu.

Hollanda'da yaşanan diplomatik skandal ile ilgili de konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Hollanda konusunda dış politikada milli olmak zorundayız. Bizim ülkemizin bir bakanı bir başka ülkeye alınmıyorsa bir başka ülkede sınır dışı ediliyorsa hep beraber hareket edeceğiz. Bu memleket bizim. Bu olayın referanduma gerekçe oluşturmasını doğru bulmuyoruz. Referandum olmasaydı biz tepki göstermeyecek miydik? Dönemin Enerji Bakanı Irak'a gitmek istedi. Ama Irak bunu kabul etmedi. Kimseden ses çıkmadı. Bir tek ben tepki gösterdim. Neden kıyameti koparmadılar? Çünkü referandum yoktu. Şu anda Hollanda ile ilişkiler yumuşatılmaya çalışılıyor. Hollanda bu ülkenin bakanı kabul etmiyorsa bizden özür dilemesi lazım" şeklinde konuştu. 

Seçim kampanyasıyla ilgili de konuşan CHP Lideri, "Devletin forsunu, arabasını kullanıyorlar. Biz iman kuvvetiyle yoldayız" ifadelerini kullandı.

kilicdaroglu,-kai-dernekler-federasyonu-ile-bir-araya-geldi-(4).jpgkilicdaroglu,-kai-dernekler-federasyonu-ile-bir-araya-geldi-(3).jpgkilicdaroglu,-kai-dernekler-federasyonu-ile-bir-araya-geldi-(1).jpgkilicdaroglu,-kai-dernekler-federasyonu-ile-bir-araya-geldi-(2).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler