Kış-2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatına 15 dost ve müttefik ülke katıldı

Kış-2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatına 15 dost ve müttefik ülke katıldı

Kış-2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı, 15 dost ve müttefik ülkeden 251 personelin de katılımı ile Kars’ta icra ediliyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kış-2019 Tatbikatı; 9’uncu Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından, 04-22 Şubat 2019 tarihleri arasında, Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanında icra ediliyor.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Tatbikatın maksadı, birleşik ve müşterek harekâtın icrası konusunda işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, birliklerin derin kar ve şiddetli soğuklarda atış dâhil muharebe imkân ve kabiliyetlerini denemek, muharebe sahasını tüm boyutlarıyla canlandırarak ateş ve manevranın senkronizasyonunu geliştirmek, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, ikmal ve bakım faaliyetlerinde eğitim seviyesini geliştirmek ve beka kabiliyetlerini arttırmak, komuta-kontrol sistemlerinin kış şartlarında işletilmesini sağlamaktır." denildi.

Tatbikata Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarından birlik ve unsurların katıldığı kaydedilerek, tatbikata 15 dost ve müttefik ülkeden de 251 personelin iştirak ettiği bildirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler